Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Suomen luonnon huumausaineet

Taas kovaa puhetta puolesta ja vastaan kannabiksen vaaroista tai hyödyistä. Mitä siitä seuraisi ajatusmalleina jos se olisi laillista? Skenaarioita joissa jotkut näkevät vapaamman ja silti terveemmän yhteiskunnan ja toiset maalaavat seinille maailmanlopun kuvaa.

Mutta ketään ei kiinnosta se, että Suomen luonto on pullollaan huumausaineita ja niiden käyttöä ei voi kukaan valvoa, kaikille ei ole edes lakia olemassa joka kieltäisi aineiden käytön. 

http://tiedebasaari.wordpress.com/tag/myrkkykasvit/

Yhteensä Suomen luonnosta löytyy yli 200 erilaista kasvia jotka sisältävät hallusinogeenejä ja todellisuutta laajentavia ominaisuuksia. Aikuinen ihminen voi nauttia kaikkia viittä mainittua pieniä määriä kerrallaan ja saada samanlaisen vaikutuksen aikaan kuin LSD tai heroiini: 

1. Punakärpäsieni

 Punakärpässieni sisältää hermomyrkkyjä, joilla on muun muassa pahoinvointia aiheuttavia sekä huumaavia vaikutuksia, mutta niistä johtuvat kuolemantapaukset ovat todella harvinaisia.

2. Hullukaali

koisokasvien heimoon kuuluva ruoho on myrkyllisimpiä luonnonkasvejamme. Hullukaalissa on useita yhdisteitä, joista vaarallisimpia ovat hermostoon lamauttavasti vaikuttavat hyoskyamiini-, skopolamiini- ja atropiini-alkaloidit.

3. Suopursu

Suksi suolle, jos haluat pääsi sekaisin! Runsaasti kukkivat suopursut (Rhododendron tomentosum, aikaisemminLedum palustre) nimittäin huumaavat, jopa tainnuttavat kauas vaikuttavalla tuoksullaan.

4. Kielo

Sekä kielo että kalliokielo ovat erittäin myrkyllisiä kasveja, joissa on sydämen toimintaa vakavasti muuttavia glykosidiyhdisteitä.

5. Keltamo

Keltamosta irtoava neste on hyvin voimakasta, jopa rakkuloita iholle aiheuttavaa. Koko kasvi on vaarallinen, suorastaan myrkyllinen. Juuret ovat kasvin kaikkein myrkyllisin osa.

Ajatella mitä kaikkea Luonnosta löytyy ja me olemme huolissamme kannabiksesta - Meidän pitäisi polttaa metsät! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Suomessahan oli jo ruokohelpibuumin alkuaikana pari pidätystä koska viljelijät jalostivat paremmin tuottavia verottomia paikallistuotteita.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Törmäsin tuohon DMT:n kun tutkiskelin kryptorahoilla käytävää huumekauppaa. Riskit ovat aika pienet ja kun asiaan perehtyy, mäkikuismasta voi vallan hyvin valmistaa DMT:tä ja myydä sitä verkossa hyvällä hinnalla ja pienellä riskillä. Siinä se on nimittäin vahtaaminen kun jotain kesantopeltojen käyttöä rupeaa virkamies seuraamaan.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Myös päätelaitteiden katsomisella on jonninlainen hypnoottinen vaikutus, liikalihavuudesta, välilevynpullistumista ja passiivisuudesta puhumattakaan.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Myös syanidia löytyy puhtaana luonnosta, toinen asia on että kannattaako sen nauttimista suositella.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Mielestäni en ole ainakaan suositellut kenellekään, että näitä kannattaa mennä nauttimaan.

Halusin vain todentaa, että minun mielestäni keskustelu kannabiksesta menee aina täysin utopiaksi kun ei ymmärretä sitä, että omalla takapihalla saattaa kasvaa kokonainen luonnonlaboratoria päihteitä!

"Kannabis on vaarallinen eikä sitä pidä dekriminalisoida, mutta silti jokainen voi mennä joka miehen oikeudella poimimaan luonnosta ihan mitä haluaa kenekään vahtimatta tai rikolliseksi leimaantumisen pelkoa."

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Kärpässieniä on vaikea massaviljellä ja niiden käyttö huumausaineena on vaikeaa.

Marihuanan ongelma on sen helppous. Ajattele jos viinaa voisi yksinkertaisesti kasvattaa ruukussa kuka vain, se kasvaisi nätisti suoraa pulloon ja kuka vain voisi nätisti nyppäistä pullon oksalta ja kitata sen alas. Viinaa olisi yht äkkiä jokaiselle tarjolla mielin määrin ja halvalla ellei ilmaiseksi! Vaikka viina ei vieläkään olisi kaikille ongelma niin 5% viidestäsadasta on pienempi määrä kuin 5% viidestä miljoonasta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #8

Jos nyt lähdetään nollatilanteesta ja otetaan kisa kummasta on lyhyemmässä ajassa ja pienemmällä perehtymisellä pää sekaisin, pilvestä vai kärpässienestä, niin väittäisin, että kärpässienestä.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #8

Alkoholin kotona valmistaminen on halvemppaa, helpompaa ja nopeampaa, kuin kannabiksen valmistaminen. Hiiva ja sokeri, ei paljoa maksa.
Toki kesäaikaan kannabiksen valmistaminenkin on halpaa ja helppoa lystiä, kun ei tarvitse investoida valotukseen, multaan jne. Jotkut lajikkeethan kasvaa sellaisinaan, kun heittelee siemenet maahan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #8

Sieniähän on helpompi viljellä.Ei muuta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Punakärpässienen huumaava vaikutus ei tule käsittääkseni niistä hermomyrkyistä, vaan pelkästään se pahoinvointia aiheuttava vaikutus. Kun punakärpässienen kuivattaa pahoinvointia aiheuttava komponentti häviää siitä ja se on aivan käyttökelpoinen huumausaine. Perinteisempi tapahan on toki syöttää jollekin kotieläimelle (tai naiselle) kärpässientä ja juoda sitten virtsaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jestas: kotieläinelle (tai naiselle).
Olen muuten kokeillut nuoruudessani kuivattuja kärpässieniä (enkä syöttänyt miehelle vaan ihan suoraan söin) ja pahoinvointi oli kyllä aika massiivinen ja oksennuksen jälkeen tuli sellaisia viikinkifiiliksiä ja näköhavainnon muuttuminen liikkuvaksi.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Meidän pitäisi polttaa metsät! ja rullata maantiet.

Vaarallista elämää

http://www.youtube.com/watch?v=zr2ceJqMHhc

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Tappavan myrkyllisiä kasveja en menisi mainostamaan huumausaineina! Kyllä joitain sieniä voi varmasti hieman napsia mutta kielon marjat vaikuttaa suoraan sydämeen ja Se on helposti henki veks. Suurin osa noista myrkkykasveista on sellaisia joista menee joko henki tai tulee tosi paha olo tai sit tulee vain elimellisiä vaurioita mutta jostain syystä henki ei mene.
on siis hieman vastuutonta puhua näistä huumausaineina. Silokit ja punakärpässuenet taitaa olla alan henkilöille tuttuja, mutta kai niistkin karmea olo tulee ja siksi ei ole kovin suosittuja. Venäjällähän ne syökin punakärpänsientä mieluusti.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Myös alkoholi on tappavan myrkyllistä ja yliannostuksella siitäkin lähtee henki.
Mikä tahansa liikaa on tappavaa - myös ylensyöntiin kuolee.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Joo huomaveteenkin voi kuolla jos sitä liikaa juo, niinkin on käynyt. Kielosta on sanottu, että jopa maljakkovesi jossa kieloja on pidetty, on hengenvaarallista juotavaa. Muutenkin jos efekti on tyyliin, ripuli oksentelu mahalaukun ärtyminen, niin tuota en nyt ihan kuitenkaan ymmärrä miksi tällaiset pitäisi nautintoaineisiin edes kaukaisesti verrata. Sama kun vertaisi paskaa makkaraan, (aika samaahan se tosin on kylläkin että silleen).

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #13

"Muutenkin jos efekti on tyyliin, ripuli oksentelu mahalaukun ärtyminen, niin tuota en nyt ihan kuitenkaan ymmärrä miksi tällaiset pitäisi nautintoaineisiin edes kaukaisesti verrata."

Puhutko nyt alkoholista? ;-)

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #16

No joo, harvoin varmaan ripuli tulee alkoholista, oksenteluakin vain hyvin SUURISSA määrissä. Nämä suomen metsien kasvit vain sattuvat olemaan usein hengenvaarallisia tai todella ikävät oireet aiheuttavia jo pienissä määrissä. Huumeetkin ovat terveellisempiä, niihin jäädään toki koukkuun, mutta niistä haetaan edes jotain nautintoa. Kielon marja, oravanmarjat, sudenmarjat, myrkkysienet ymsyms, niistä tulee vain sisäelimille tuhoa tai muuten vaan tosi paha olo.
Ei tällaista pitäisi edes vitsinä heittää, koska joku kohta menee tosiaan tuonne metsään ja kuolee jonkun summassa napatun sienen tai myrkkymarjan takia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #17

Ei tällaista pitäisi edes vitsinä heittää, koska joku kohta menee tosiaan tuonne metsään ja kuolee jonkun summassa napatun sienen tai myrkkymarjan takia.

Se on sitä luonnonvalintaa sitten tyhmä saa olla mutta ei idiootti. Suomalaiset on vuosituhansia käyttänyt kasveja lääkkeenä, päihteenä. Ennen tiedettiin mitä kannatti käyttää ja mitä ei.

Nyt jengi kuvittelee kaikki mikä on sallittua on terveellistä.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #20

Onpa se tietämys ja elämän pituuskin lisääntynyt.Ennenvanhaan saatettiin napsia jotain ja kupsahtaa, eikä siitä oltu juuri moksiskaan, kun ei tiedetty miksi sitä nyt tuokin kuoli. Ei osattu yhdistää kuolemaa tappavan myrkylliseen kasviin. Ei silloin ennen sen paremmin asiat olleet tai porukka ainakaan fiksumpaa, en usko.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #21

Muinaisina aikoina lääkintätiede kulki suullisessa muodossa vanhemmilta lapsille ja suurissa ja pienissä yhteisöissä olivat omat "poppasmiehet- ja naiset", jotka opastivat muita siinä mikä oli myrkyllistä ja mikä ei.
Silloin myös alkoholi oli tarkoiettu vain kaikkein vaikutusvaltaisimpien käyttöön, vaikka yhteisöissä jokainen osasi sitä valmistaa.
Luonnosta löytyvät huumausaineet olivat vain tietäjien ja shamaanien yksinoikeus - alkoholia saivat muutkin nauttia, mutta lähinnä sekin oli varattu vain rikkaiden käyttöön.

Eli maalliset johtajat saivat alkoholia ja hengelliset johtajat saivat LSD:n.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #24

Suuri ja mahtava poppamies ei varmaan ihan otavan värikasvionkaan tasoinen opettja ole. Ei kai se nyt tiennyt muuta kuin sen mitä on ehkä viereisen kylän poppasmieheltä kuullut tai itse lähipuskassa kokeillut. Ei se ihan nykyistä kasvitiedettä taida vastata moinen. On tietysti perimätieto, mutta mututuntumalta sekin menee ilman kehittynyttä kasvitiedettä. Jos siitä nyt ei mene massu sekaisin tai kupsaha, niin kai se on okei...
Shamaaneilla oli noina kultaisina aikoina tapana sekoittaa päänsä ja rummutella itsensä puolitainnoksiin nähdäkseen näkyjä neuvojen toivossa tai parantamisen toivossa.
Oi niitä aikoja.

Nykyisinkin harrastetaan shamanismia ja se on oikein rentouttavaa kunhan jättää ne sienet pois!

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Jos Suomen talvet alkaa olemaan nykyisen kaltaisia, ni kohta meillä on myös kannabislajike joka kasvaa ja leviää Suomen luonnossa itsenäisesti. Sitte on poliiseilla hommaa, ku pitää juosta pitkin pusikoita myrkyttämässä rikkaruohoja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Voi olla et ihan lähiaikoina jo saavat olla juoksemassa pitkin metsiä ja kaupunkien katuja. No, kunto nousee.:)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eikös poliisit välillä nykyään juokse golfkentillä ja isoilla nurmikkoalueilla potkimassa tietyntyyppisiä huumausaineiksi käytettäviä sieniä nurin.

Onneksi imppaus on poissa muodista. Muuten tarvittaisiin jokaiselle bensajakalle oma poliisi vartioimaan mihin sitä bensaa ostetaan. Samoin kauppojen butaanipulloja vartioisi poliisi samalla kun silmäilee tietynlaisia liimatuubeja.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Venäjäntä löytyy sopiva laji pohjoisiin olosuhteisiin. Kuuluisalla autoflower geenillä varustettuna.:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset