Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Arvon Sisäministeri

Hyvä Päivi Räsänen,

 

Olen suorastaan pöyristynyt siitä, että uskallatte vedota eduskuntaan ja

 hallitukseen, että he äänestäisivät tasa-arvoista avioliittolakia vastaan. 

 

Haluan täsmentää, että lakialoite ei tullut hallitukselta, eikä kukaan eduskunnasta laittanut sitä vireille.Vaan lakialoite tulee suoraan kansalta (toivon, että huomaat eron asiassa.)Toivoisin, että suuntaisit kaiken tarmon ja energian oikeasti yhteiskunnallisiin ongelmiin Suomessa.Vanhuksien hoidon laiminlyönti, turhat huostaanotot, koko ajan kasvavat tuloerot ja velkaantuminen. On hienoa, että pystyt uskomaan Jumalaan, mutta pystytkö sanomaan olevasi Jumalan armossa autuas? Kun Raamatusta vain noukitaan omia arvoja vastaavat sitaatit - mutta koko Pyhää Kirjaa ei nykypäivänävoi noudattaa kirjaimellisesti.Raamattu sanoo, että homot pitää kivittää. Jos minä tuon sinulle pussillisen kiviä, niin oletko valmis tekemään niin?Vai käytätkö Raamattua vain oman ahdasmielisyyden verhona?
Ystävällisin terveisinVivian Laukka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Juurikin näin. Raamatun taakse piiloutuu Räsänen usein. Mutta sitten kuin itse vetoan johonkin raamatun tekstiin, se ei olekkaan enää mitään. Viittaan siemeniin ja kasveihin.:)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Päivi petailee seuraavan pellehyppykierroksen yleisön marginaaliääniä taakseen.

Mikko Saarinen

Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto. Avioliito on jo nyt tasa-arvoinen liitto. Jokaisella täysikäisellä miehellä ja naisella on oikeus mennä avioliittoon. Siksi nykyistä lainsäädäntöä ei tule muuttaa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Avioliitto ei ole riippuvainen uskonnosta. Avioliittoja järjestettiin ennen kristinuskoa ja niitä järjestetään edelleen uskonnosta riippumatta.
Maailmassa on myös sellaisia uskonnollisia järjestelmiä, missä homot ja lesbot eivät koe syrjintää mikäli haluavat avioutua toistensa kanssa - enkä nyt puhu lainmuutoksista jotka sallivat sen esim. U.S.Assa.

Jos sanot, että vain uskonnolliset voivat avioutua, niin pitäisikä siviilihäät kieltää? (Ei uskonnolliset naimisiin menot.)

Käyttäjän elehtiaho kuva
Eira Lehtiaho

En ole Päivi Räsänen, kommentoin silti.

Muutetaanhan yhteiskunnassa monesti rangaistuskäytäntöjä, kuolemantuomio
on esim.Suomessa kielletty, joistakin rikoksista annettuja tuomioita kovennetaan j.n.e.
Eli:
Kielto homosuhteisiin on voimassa edelleen.

"Joka makaa miehen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan ,on se iljetys ,
,kauhistus Herralle, heidät kivitettäköön", Mooseksen Kirja , säädöksistä kertovassa kohdassa.

Siveellisyyssäädökset koskevat koko ihmiskuntaa.
Se, ettei nykyään rangaista , ei poista itse kieltoa.
Ajatellaan vaikka, ettei pedofiileja tai insestin tehneitä , tai varkaita rangaistaisi,( mikä voi tulla toteutumaankin)olisivat nämä useimpien mielestä silti rikos.

Jeesuksen ei tarvinnut juutalaisia opettaa homoudesta, he tiesivät tarkkaan lain.
Jos joku olisi häneltä kysynyt ,onko homous syntiä, hän olisi sanonut:"Kuinkas luet, mitä Kirjoituksissa sanotaan ."
(Niinkuin hän sanoi nuorukaiselle ,joka tuli kysymään, mikä on suurin käsky)

Jos uskotaan Jumalaan , niin myös täytyy uskoa mitä Hän on säätänyt.
Raamatun alusta lopuun homous on synti , asia on aivan selvä, ei seli, seli,auta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei kai homoseksuaalisuus ole sinänsä "epäsiveellistä". Mutta onhan se hyvä että päiviräsäset ja eiralehtiahot avoimesti näyttävät että tukevat poliittista syrjintää putinin tyyliin, syrjintää jonka tarkoitus on saada valtaa sillä että ihmisten seksuaalisia pelkoja lietsotaan.
Tämä on ihan verrattavissa siihen että jossain yhteisössä heteroutta ruvettais pitämään kauhistuksena. Sitten kieroimmat ja vallantahtoisimmat yhteisön jäsenet pyrkisivät johtajiksi sillä että oikein tulittaisivat että kuinka iljettäviä heterot ovat.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Vain yksi kysymys: Noudatatko kaikkia muitakin Mooseksen kirja kieltoja ja säädöskiä kyselemättä?

Nykyään on varmasti vaikeaa löytää vaatteita joihin ei ole sekotettu mitään muuta kuitua. Vain 100 % puuvillaa ja pellavaa, eikä niitäkään saa käyttää samalla kertaa päällä, jos mennään täysin kirjaimellisesti kirja mukaan.

Juutalaiset tiesivät myös, että portto on synnillinen ja varmasti Jeesuskin sen tiesi, silti hän seurusteli heidän kanssaan ja pelasti kivitykseltä yhdenkin - Tässä tapauksessa Jeesus teki itse väärin Juutalaisten lakeja kohtaan, mutta siitähän ei kukaan puhu....

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kristillinen avioliitto on miehen ja naisen välinen, eikä sillä ole mitään tekemistä kivittämisen kanssa.Kivittäjät hävetköön, jota tehdään jossain päin maailmaa. Se on rikos ihmisyyttä vastaan. Jumalan rakkaus toimii toisin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mun mielestä raamatun pohjalta on turhaa maallisia lakeja tehdä. Taivaallinen laki on uskovaisia varten, ei muiden.

Joku uskovainen voisi sanoa tarttuuko homous sinuun jos homot saavat elää kuten heterot? Joku uskovainen voisi kertoa mitä on suvaitsevuus käsite tai lähimmäisen rakkaus?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Voi voi. Ei kirkon heitä tarvitse vihkiä, jos ei tahdo. Aloite koskee ymmärtääkseni parsisuhteen järjestämistä lain edessä. Henkiseksi kiusaamiseksihan tämä osan uskonihmisten toiminta menee. Ei kaikkien. Mutta osan.

Mikko Saarinen

Eikös tässä ennemmin homoseksualit kiusaa uskovaisia aloitteellaan, joka murentaisi koko avioliitto-instituution. Mutta se kai onkin homosaation perimmäinen tarkoitus.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Ääriuskovaiset muodostavat marginaaliryhmän yhteiskunnassa siinä missä seksuaalivähemmistötkin. Lain kirjaimen edessä heidän tulee olla tasavertaisia. Satukirjaa saa yhä lukea, mutta toisten ihmisten vahingoittaminen ja kiusaaminen mielikuvituskavereiden nimissä tulee kieltää.

Kirkoilla ei voi olla valtiomme instituutioihin valtaa tai omistusoikeutta, avioliitto juridisena järjestelynä kuuluu kaikille. Kristityt ihan itse ovat murentaneet avioliittoinstituutiota tekemällä siitä kaikkea muuta kuin rakkauteen perustuvan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

http://yle.fi/uutiset/helsinki_siivottiin_homoista...

– Kaupunkihomous nähtiin epäsosiaalisena aineksena. Homoseksuaalit, ammattirikolliset ja kuljeskelevat alkoholistit niputettiin kaikki samaan kontrolloitavien ainesten ryhmään, sanoo aihetta tutkinut Sandra Hagman.

Hagman selvitti väitöskirjassaan, kuinka miesten välisten seksisuhteiden kontrolli muuttui Suomessa vuosina 1894–1971. Hän tutki muuan muassa oikeuden pöytäkirjoja ja poliisin omia raportteja.

– Poliisin raportti vuodelta -52 kertoo, että erityisesti huoltopoliisi kontrolloi homoseksualisteja. Ja oikeuden pöytäkirjoissa poliisit itse kertovat, kuinka tehtäväksi oli määrätty homoseksualistien etsiminen puistoista ja käymälöistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset