Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Uskonto Vihan Varjona

 

Eli lyhyesti ja ytimekkäästi: Muutama Yhdysvaltojen osavaltio kaavailee parhaillaan lakia, mikä oikeuttaa ihmisten syrjintään, mikäli uskonto niin velvoittaa. Tässä tapauksessa viitataan, kuten myös videolinkeissä, kristillisten fundamentalisti konservatiivien harjoittamaa syrjintää seksuaalivähemmistöjä kohtaan. 

Mutta Myös videoilla tuodaan esiin lain kääntöpuoli, kun lainsäätäjät eivät jälleen näe metsää puilta.

Lain tarkoituksena on syrjiä ja kieltäytyä palvelemasta seksuaalivähemmistöön kuuluvaa esim. Mies tuodaan sairaalaan ja lääkäri kristittynä kieltäytyy leikkaamasta homoa ja hän ei saa siitä syytettä kuolemantuottamuksesta - Koska Uskonnolliset näkemykset!

No videolla pohditaan, sitten lain muita seurauksia. Sillä samaa Lakia voisi kuka tahansa soveltaa, niin kauan kuin vain pytsyy perustelemaan sitä omalla uskonnollaan. Muslimit vs. kristityt, Konservatiivit vs. Liberaalit etc. 

Tuollainen slippery-slobe laki todennäköisesti läpi mennessään aiheuttaisi paljon huvittavia ja vähemmän huvittavia tilanteita kun kaikki alkaisivat perustelemaan omaa syrjivää käytöstään uskonnoilla. 

Esim: Pappi ei suostu vihkimään avioliittoon, koska nainen ei ole enää neitsyt. Valtion virkamies ei voi antaa avioeroa. Ruumista ei voi haudata kirkkomaalle, koska kuollessaan ei uskonut. Nainen ei voi poistua kotoaan etc. Näitä kaikkia voidaan tehdä uuteen lakiin vedoten --> Vaikka se tuskin on lain tarkoitus, näin tulee varmasti käymään. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Amerikka on oikeudenkäyntien Luvattu Maa, mistä tahansa saadaan
vääntö ja sota aikaan, aina joku hyötyy, lakimiesten lompakot lihoo.

Yleisemminkin onko niin, että ihmiset ovat TÄYNNÄ vihaa ja kaunaa,
ollaan valmiustilassa käydä kimppuun, kunhan vain tilaisuus tarjoutuu?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Ota huomioon, että jos laki menee läpi, niin ei ole tulevia oikeudenkäyntejä- Periaatteessa tuolla lailla voi perustella ihan mitä vaan, kunhan vedotaan omaan uskontoon. Ja jos laki on voimassa, niin kaikki syrjintä on sallittua uskontoon vedoten.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #6

Ainahan se on mennyt niin, että se kuka on vallankahvassa määrää mitä muille tapahtuu. Jos vallanpitäjillä on huonoja kokemuksia tietyistä ihmisryhmistä tai heidät on kasvatettu niitä vihaamaan, niin varmasti - yhtään ihmettelemättä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Hulluja löytyy joka lähtöön myös Jenkeissä :-(

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Miettii, että jos samanlainen laki tulisi Suomessa voimaan. Aluksi Päivi Räsänen ja Timo Soini taputtaisivat kunnolla, mutta sitten kun lain "haittapuolet" tulisivat ilmi, olisivat varmasti molemmat ensimmäisenä sitä kumoamassa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Valitettavasti räsästen ja soinien järjenjuoksu on riippuvainen vaalien ajankohdista, joten kun oikea sauma vaaleissa löytyy, niin sitten se järki tulee mukana, jälkijunassa :-(

Toimituksen poiminnat