Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Mikä on MaMu ja mitä se tarkoittaa?

Voisiko joku ystävällisesti selittää minulle mitä "MaMu" tarkoittaa?! 
Sillä minun mielestäni maahanmuuttaja on kuka tahansa joka muuttaa ulkomailta Suomeen (Käsittää myös Suomen naapurimaat: Ruotsin, Venäjän, Norjan ja Viron.)

Ottakaa myös huomioon, että minä olen ollut maahanmuuttajana Englannissa, kun tein siellä työharjoittelujaksoa - enkä tehnyt yhtäkään rikosta sinä aikana. 
Välillä tuntuu siltä, että kaikki unohtavat sen ikävän tosi asian, että maahanmuuttaja voi olla myös täysin valkoinen, kristitty, ateisti, agnostikko, jne.

Silti hän voi olla yksi monista pipipäistä, mutta (valkoihoisen) maahanmuuttajan tekemät rikokset eivät koskaan - ikävä kyllä - leimaa koko kansaryhmää. Eikä minun aivokapasiteettiini mahdu mitenkään sellainen ajattelutapa, että kaikki tummat maahanmuuttajat ovat_________ (Voit jatkaa lausetta itse.)

Kuinka moni meistä osaa mieltää ruotsalaiset maahanmuuttajiksi - niin ne samat henkilöt tuolta lännestä, jotka vaativat että kaikki suomalaiset osaisivat puhua ruotsia, että he saisivat palvelut äidinkielellään eikä heidän tarvitsisi opetalla suomea? 

Osaatko mieltää itsesi maahanmuuttajaksi, jos pakkaat laukkusi ja siirrät kirjasi vaikkapa Norjaan tai Islantiin?

"Tilastollisesti" maahanmuuttajat (Ne tummat) tekevät lähes kaikki rikokset Suomessa - mikäli nettikirjoittajia on uskominen. Maahanmuuttajat (Ne tummat) halutaan kansalaisaloitteen turvin jopa karkottaa maasta rikoksen jälkeen - toivottavasti tämä sama kansalaisaloite tulee koskemaan myös saksalaisia ja tanskalaisia maahanmuuttajia. (Olen itsekin allekirjoittanut kansalaisaloitteen, toivon vain sen olevan oikeasti tasapuolinen kaikille "mamuille".)

Ja olen ymmärtänyt, että maahanmuuttajia, jotka Suomessa on, ovat vain ja ainoastaan tummia = Mamuja - kaikki muut ulkomaalaiset (valkoiset siis), jotka tulevat Suomeen, ovat yksilöitä ja heidät mielletään yksilöiksi. Olenko ymmärtänyt oikein?   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ruotsillahan oli oma dilemmansa mamukeskustelussa 50-60 -luvuilla, kun paikallisella lehdistöllä oli tapana otsikoida rikosuutisensa tyyliin: "En finne igen!"

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Niin tiedän.
Suomalaisillakin näyttää olevan ongelmana kaikki ulkomaalaiset tällä hetkellä - hällä väliä mitä suomalainen tekee toiselle suomalaiselle kunhan se vain ei ole mamu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuikka, Suomihan karkoitti Ruotsin kansalaisen Iisaksonin hänen vikansa taas oli, että hänet oli valittu vaimonsa Anna-Liisa Tiekson myötävaikutuksella Kolarin kunnan sosiaalisihteeriksi-
Samassa rytäkässä Tiekso joutui jättämmään myös ministerin postinsa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Joillakin on hillitön tarve karsinoida ihmiset erilaisin perustein. Ulkonäkö, kieli, uskonto, sosiaalinen asema yhteisössä ja niin edelleen.

Itse olin nuorena joitakin vuosia Ruotsissa maahanmuuttajana ja merkittävin ero muihin työntekijöihin oli se, että ammattiosasto nimesi minut maahanmuuttajien edustajaksi johonkin työhuonekuntaansa. Helppo pesti, koska olin sen osaston ainoa ulkomaalainen työntekijä.

Mielestäni Tamu on yhtä perusteltu nimitys käytettäväksi koska "taloonmuuttaja" on täällä Suomessakin aina se jonka pitää löytää oma asemansa uudessa työyhteisössä, syntyperästä riippumatta.

Ilkka Huotari

Termien hämärtämisestä voi syyttää niitä, jotka viljelevät tämän kaltaisia lauseita: "Suomi tarvitsee maahanmuuttajia", laskien joukkoon pakolaiset.

Oikeastihan pakolaiset ovat pakolaisia (tai turvapaikanhakijoita), ja maahanmuuttajat niitä, jotka muuttavat maahan, omasta halustaan ja omin resurssein.

Näin itse näen.

Puhekielessä termit menevät luultavasti kuitenkin sekaisin, mutta ero kannattaisi muistaa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Ikävää on, etteivät kaikki muista sitä eroa kahden tärkeän sanan välillä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Myös Punainen Risti käyttää sanaa mamu.

Henry

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Käyttääkö Punainen Risti sanaa: "mamu" maahanmuuttajista vai pakolaisista? Siinä on eroa kummasta ryhmästä käytetään ja toivottavasti osaavat käyttää oikeassa paikassa oikeaa termiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitä eroa on pakolaisella ja turvapaikan hakijalla ?
Onko turvapaikanhakija sellainen henkilö jonka passi on kadonut viimeisen lähtömaan ja Suomen välillä?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #9

Pakolainen = turvapaikanhakija
mamu = maahanmuuttaja

Ota huomioon, että olet itsekin maahanmuuttaja jos muutat pois suomesta jonnekin muualle - vai tekeekö Suomesta pois muutto sinusta turvapaikanhakijan?
Norjasta Suomeen muuttava valkoinen mies/nainen on myös maahanmuuttaja vai onko hän sinun mielestäsi pakolainen?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Katso täältä miten Punainen Risti käyttää mamu-sanaa:
https://www.google.gr/search?q=Punainen+risti+mamu...

En usko, etteikö myös pakolaisen veri kelpaisi.

Henry

Toimituksen poiminnat