Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Kiusaaja, suurin marttyyri?

Suomessa kyllä osataan maalata kauhukuvia seinälle, vaikka mitään suurta ei ole vielä tapahtunut. Suomalainen maahanmuuttokriittinen osaa esittää tukevat argumentit pakolaisvirtoja vastaan; "Pian koko Suomi näyttää yhdeltä suurelta kalifaatilta! Suomalainen kulttuuri tekee kuolemaa jo nyt! Rajat Kiinni!!!" 

Jos nyt kuitenkin muistellaan koko sitä aikaa, kun Suomi on ottanut pakolaisia tänne:

70-luvulla Suomi otti kiintiöpakolaisia Chilestä ja Itä-Aasiasta, jo silloin alkoi puhe elintasopakolaisista.

90-luvulla Suomeen tuli pakolaisia Jugoslavian hajoamisotien takia; Serbejä, Albaaneita, Bosnian muslimeita ja Kroaatteja ja sitten tietysti Somalian sisällissota toi tänne suuren pakolaisvirran. 

Eli pakolaisia on Suomessa ollut jo niistä ajoista lähtien, kun suurin osa nykyisestä Eduskunnastamme on ollut lapsia (Tämä taitaa selittää joidenkin kriittisyyttä asiaan, ja yleensä opit tulevat omasta perheestä ja kasvatuksesta.) 

Pakolaisvastainen kiusaaja selittää asiaa näin; "Heidän joukossaan tulee terroristeja, he tulevat ja raiskaavat naisemme, he tappavat kristityt ja kivittävät homot." - Ja kuten tiedämme, jokaisesta yhteiskunnasta ja valtiosta löytyy pahoja ihmisiä, jotka pystyvät tekemään todellakin suuria raakuuksia, myös suomalainen yhteiskunta on täynnä enemmän tai vähemmän hyviä ja pahoja yksilöitä. Karua kieltään kertovat mm. viimeaikaiset Joutsenon ja Seinäjoen teinisurmat, Myyrmannin räjähdys ja ne lukuisat perhesurmat, jotka tapahtuvat ihan suomalaisten isien ja äitien kätten kautta. 

Maahanmuutto- ja pakolaisvastainen ihminen marttyyrisoi itsensä nopeasti, tehden eron itsensä ja muiden välille - "Me ja nuo muut" - ja tällainen ihminen olettaa, että uuteen yhteiskuntaan pakolainen pystyy integroitumaan kuin taikaiskusta! Ilman, että asian eteen pitäisi nähdä vaivaa, itse ei viitsitä kantaa tikkuakaan ristiin tulijoiden takia - mutta ne paholaismaiset kauhukuvat jylläävät jo päänsisässä! En ukso, että tällainen ihminen osaa edes nähdä yhtäläistä ajattelutapaa omassa ääriajattelussaan kuin siinä, mitä niin kovasti pelkää tänne saapuvan sieltä Idästä.

Sama ihminen ei myöskään pysty tekemään pesäeroa pakolaisen, maahanmuuttajan tai suomenkansalaisen välille, mikäli heillä kaikilla on yksi yhdistävä tekijä: IHONVÄRI! Kyllä luit oikein "Ihonväri" on suurin erottaja suomalsien ja pelkän "loisen" välillä.

Itse uskon, että Suomessa on tälläkin hetkellä tuhansia maahanmuuttaneita, jotka tekevät täällä töitä (eli he tienaavat itse rahansa), he ovat voineet tulla tänne Englannista, Kanadasta, Saksasta tai muusta "sivistysvaltiosta", mutta Suomessa he ovat automaattisesti "loisia, jotka vievät meidän tuet", jos ihonväri ei vastaa arjalaisuuden ihannetta!

Sitten on se osa Suomenkansasta, joka on adoptoitu tänne muista maista - heillä on suomalaiset vanhemmat, mutta lapsen ihonväri tulee määrittämään koko hänen elämänsä ajan, kuinka ja minkälaista kohtelua hän Suomessa tulee saamaan. (Älkää siis missään nimessä adoptoiko maista, joissa ei elä valkoisia orpolapsia!) Tai sitten tavallinen suomalainen vain muistuttaa ulkomaalaista, joillekin Jumala on suonut syntymässä huonot geenit, kun tuleekin vahingossa liian "eksoottisen" näköisenä ulos täysin suomalaisista vanhemmista.

Ja lopuksi on pakolaiset, jotka tällä kertaa tulevat Lähi-Idästä. Todennäköisesti Suomessa olisi halukkuutta ottaa vastaan enemmän pakolaisia jos he tulisivat jostain "Valkoisen Arjalaisuuden Maasta" - ainakaan eivät erottuisi massasta, joten heidän syrjiminen ja maahanpolkeminen olisi vaikeampaa.

Sen jälkeen nämä kriittiset ihmiset mainostavat itseään kuin he olisivat "suuren ennustuksen puolestapuhujia." Koska kun tarpeeksi monet maahanmuuttokriittiset kiusaavat päivittäin näitä maahantulijoita, niin ei ihme että porukka radikalisoituu, kun tuntee olonsa ulkopuoliseksi ja kohtaavat syrjintää koko ajan, ja nämä "kiusaajat" sitten perästä päin itkevät; "Mitä pahaa me olemme tehneet?"

Kauhajoen ja Jokelan ammuskelut olivat kauheita, mutta muistaakos kukaan mikä ajoi nuoret miehet aseiden kanssa kouluun? Kuinka monella, tarpeeksi kauan maahan lytätyllä ihmisellä, menee oikeasti keikahtaa ääriajattelun puolelle?


Joku ystävällinen voisi kertoa minulle mitä hyvää/hyötyä on toisten ihmisten syrjimisestä, väkivallalla uhkaamisesta, kiusaamisesta, leimaamisesta... oikeasti on? 
Tekeekö se suomalaisesta kulttuurista jotenkin paremman, kun meiltä löytyy "maahan poljettuja ja potkittuja" vähemmistöjä?


...Tai no, ainahan sitä ollaan tarvittu syntipukkeja kun asiat menee huonosti, ehkä toisten syyllistäminen on vain ihmisten geeneissä. Keskiajalla juutalaisia poltettiin rovioilla ympäri Eurooppaa, koska he olivat syypää ruton levittämiseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Tuskin kukaan ajattelee "Me ja nuo muut". Tosi pakolaisia jotka rajalla kertovat identiteettinsä autetaan. Mutta entä nuo 10000 tullutta joista ei ole tietoa ?

Kun moni on huolestunut, no jaa, vrt. Pariisi ja Ruotsi tänään.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Väitän, että kaikki pohjimmiltaan samaistuvat vahvemmin yksiin (me) kuin toisiin (muut).

Se on peruslähtökohta, jota sitten voidaan kompensoida erilaisilla kikoilla ja systeemeillä.

Se kaikki on jatkuvassa liikkeessä. Jos ensin samaistuit vaikkapa pitkiin laihoihin ihmisiin paremmin kuin lyhyisiin laihoihin ja sitten paikalle tuodaan suuri joukko lihavia ihmisiä, kohta samaistut laihoihin ja pituuserottelu saattaa hävitä, etenkin jos ne lihavat ihmiset syövät - tai koet, että he syövät - kaikki teidän ruoat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihminen haluaa samaistua koko ympäröivään populaan ihan turvallisuushakuisuuttaan. Kun sinun kuvauksesi lihavat tulevat paikalle heitä ensin kavahdetaan mutta sitten alkaa sopeutuminen. Ihminen etsii itseään kaikista muista ihmisitä.
Totta että konflikteja voi tulla resurssien jaosta. Esim vedestä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Itse asiassa hyvin moni ajattelee "Me ja nuo muut". Suomenkieli on täynnä synonyymejä kuvastamaan erilaisia identiteettejä; maakalainen, muukalainen, teikäläinen etc.
Mutta kerro ihmeessä minkälainen on tosi pakolainen? Kuinka se määritellään?
Ja 10 000 laittomasti maahan tullutta pakolaista Suomenkokoisessa maassa, missä asumatonta erämaata on niin perkuleesti ei vaikuta kovin hälyttävältä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä 10000 desanttia on aikapaljon, kun sota-aikana jahdattiin jo yksiäkin.
Oulun Tuirassa ei jäänyt enään uhkaamiseksi, vaan kirves heilui tappavasti, tosin yksittäistapaus, kun vain kaksi tapettiin.

Toimituksen poiminnat