Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Ironian politiikka

Voin ihan suoraan sanoa, että minusta koko keskustelu maahanmuutosta ja pakolaisista on kohtalaisen ironinen, mutta sitä ei taideta huomata kovinkaan helposti. Laura Huhtasaari haluaa olla vihainen eikä hyssytellä asiaa, 10.9 antamassaan lausunnossa - saa olla minun puolestani.

Jari Taposen tviitit aiheuttivat mediamysrkyn myös 10.9. Kun ihmiset eivät halua terroristeja kouluihin oppimaan, mutta tuskin nämä (suomalaiset valittajat) itsekään haluavat oppia, sillä kuinka suomalainen voisikaan arvostaa opinto-oikeuttaan, mikä on hyvin harvinaista, että kouluun ylipäätään pääsee muualla maailmassa? 

Kohtalaista ironiaa on myös koko maahanmuutto... Minä olisin taas äärimmäisen kiinnostunut tilastoista, jotka kertoisivat mikä on suomalaisten maastamuutto?

 

Suomalaiseen  yhteiskuntaan kun ei saisi missään nimessä ottaa elintasopakolaisia muista maista, mutta yllättäen unohdamme, että kuinka moni suomalainen asuukaan Suomen ulkopuolella elintasopakolaisena. Tässä kansakunnassa kun on elintasokustannukset korkealla, niin kuinkas moni on mieluummin edes sen puolivuotta Espanjassa tai Portugalissa tai jossain muualla Keski-Euroopassa ja Etelä-Euroopassa, mutta suomalainen terveydenhuolto kyllä kelpaa ja tänne tullaan sitten edullisempaan hoitoon kuin missä ahteria kulutetaan suurin osa ajasta. 

Suomalainen Ilja Janitskin piti surullisenkuuluisaa vihasivustoaan Espanajasta käsin, mutta ei varmasti koe olevansa maahanmuuttaja tai elintasopakolainen samalla mittapuulla kuin Suomeen pyrkivät.

 

Suomalaiset myös (jos jollekin tulee yllätyksenä) opiskelevat paljon ulkomailla, ulkomaalaiset eivät saisi opiskella Suomessa joidenkin tahojen mukaan, ja kuka tänne kaipaisikaan ketään ulkomaalaista opiskelijaa!? Koska Rasismis elää ja voi hyvin Suomessa (joulukuussa 2015) Masta Ace rap-artisti kohtasi rasismista huutelua Hyvinkään ABC:lla. Homma menee taas ironian puolelle, että kyllähän suomalainen voi hyvinkin maksaa satasia päästäkseen kuuntelemaan Hartwall-areenalle vaikkapa Rihannannäköistä povipommia ja eksoottista kaunotarta, mutta auta armias jos sen näköinen nainen kulkee vapaasti vaikkapa kadulla, sitten huudellaan "Terroristi" "Huntu päähän!" "Neekeri!" ja "Painu kotiisi!". 

Saarijärvellä Kukonhiekka-nimisessä tanssipaikassa (taitaa olla kunnan ainoa paikka missä tapahtuu). Kuuntelin itse paikan terassilla 2016 kesällä kuinka eräs vanhempi rouva paasasi hyvin tuohtuneeseen äänensävyyn kuinka: "kaiken maailman karvakädet, pitsanpyörittäjät, naisenhakkaajat ja lapsenraiskaajat tulee Suomalaiseen Kristilliseen yhteiskuntaan, eikä missään nimessä pitäisi päästä maahan tai Eurooppaan ylipäätään..." No se on hänen mielipiteensä, mutta oman pienen mieleni sisälle syntyi väkivaltaisia ajatuksia kun tämä kyseinen rouva onnistui vaihtamaan keskustelun tulevaan lomamatkaansa jonka hän tekee miehensä kanssa. Minun teki kovasti mieli (suomalaisena, valkoisena, selvinpäin kuskina) olevana miehenä iskeä se lasinen tuoppi hänen otsaansa kun hän pamautti matkakohteen ilmoille. DUBAI!

Niin, että rouva nyt kuitenkin on ihan itse täysin VAPAA-EHTOISESTI matkustamassa kesän jälkeen syksyllä vuonna 2016 Dubaihin, missä käsittääkseni on huomattava enemmistö juuri niitä joita tämä rouva tuntui niin kovasti pelkäävän.... Ja samaan aikaan suomalainen kohdatessaan rasismia ja epäluuloa ulkomailla on heti vetämässä purppuraista martyyrinviittaa niskaansa ja ihmettelemässä kuinka tämä on mahdollista?!

Loppussa voin vielä yhteenvetona todeta, että jos emme ole yksin tässä maailmankaikkeudessa ja minulle tarjoutuisi joskus mahdollisuus poistua täältä, vaikkapa sen Maan ulkopuolisen, älyllisen elämänmuodon kanssa, niin minä en tasan tulisi takaisin.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Eero Mattila

Rinnastat aika lailla erilaisia asioita. Suomalaisen oikeus suomalaiseen terveydenhoitoon ja sosiaaliturvaan perustuu kansalaisuuteen. Tai ainakin aikaisemmin näin on ollut ja näin Suomen perustuslaissa lukee... missä maassa suomalainen sosiaaliturvansa tuhlaa liittyy vapaaseen liikkuvuuteen. (mutta näinhän asia ei enää ole, on väläytelty jopa kokoomuksen suulla, että suomalainen ei saisi viedä omaisuuttaan ulkomaille)

Suomalaiset harvemmin hukkaavat passiaan ja valehtelevat ikänsä, nimensä ja kansalaisuutensa ja menevät ulkomaille turvapaikka -verukkeella vastaanottokotiin makaamaan ja odottamaan että paikallinen virkailija selvittää mistä on tullut - en ainakaan ole kuullut. Suomalaisen on paha lähteä elintasopakolaiseksi kuin vain Ruotsissa taitaa saada parempaa sosiaaliturvaa kuin Suomessa.

Suomeen tulevat turvapaikanhakijat puolestaan kärkevät omaisuutensa (sitä ei edes selvitetä) ja tulevat tänne nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta.

Joskus ennen eri maissa maksettiin erisuuruista ulkomaan päivärahaa. Miksipä vastaanottoraha ei voisi perustua lähtömaan tulotasoon? Varmaan siksi, että suomalaiset virkailijat eivät tosiasiassa tiedä mistä maasta tulijat tulevat;-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Julkirasismiin liittyy mäntteys ja Vivian sanoo sen ääneen. Ei hän mitään rinnasta.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Voisit kertoa miten rinnastan asioita osoittamalla yhden asian kaksi eri puolta?

"Suomalaisen oikeus suomalaiseen terveydenhoitoon ja sosiaaliturvaan perustuu kansalaisuuteen."

Tiedän. Monen suomalaisen mielestähän se on ok, että asutaan vaikka Thaimaassa, mutta syöpä tullaan hoidattaan Suomessa, koska terveydenhuolto on Thaimaaseen verrattuna melkein ilmaista, kun taas Thaikuissa voi muutamalla kympillä saada kuukauden ruo'at.

"missä maassa suomalainen sosiaaliturvansa tuhlaa liittyy vapaaseen liikkuvuuteen."

Ilmeisesti tämä vapaa liikkuvuus on vain etuoikeus, eikä kaikkien perusoikeus. Ymmärrän.

"Suomalaiset harvemmin hukkaavat passiaan ja valehtelevat ikänsä, nimensä ja kansalaisuutensa ja menevät ulkomaille turvapaikka -verukkeella vastaanottokotiin makaamaan ja odottamaan että paikallinen virkailija selvittää mistä on tullut - en ainakaan ole kuullut. Suomalaisen on paha lähteä elintasopakolaiseksi kuin vain Ruotsissa taitaa saada parempaa sosiaaliturvaa kuin Suomessa."

Sinulla on tainnut mennä jotain pahasti ohi "elintasopakolais-termissä", jos oikeasti ajattelet asian näin, että vain vääntele asiaa uuteen uskoon sen vähättelemiseksi että sitä tekevät myös suomalaiset?

"Suomeen tulevat turvapaikanhakijat puolestaan kärkevät omaisuutensa (sitä ei edes selvitetä) ja tulevat tänne nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta."

Niin että suomalainen(ko) ei ole koskaan käyttänyt järjestelmäämme hyväksi? Valehtelemalla tulojaan Kelalle, yrittämällä pimittää omaisuuttaan/omistuksiaan, vain että saisi hiukan enemmän jotain tukea jos ollenkaan. Minä ainakin tiedän tällaisia ihan kantasuomalaisia loisia - jännä jos et itse ole törmännyt heihin.

" Miksipä vastaanottoraha ei voisi perustua lähtömaan tulotasoon? Varmaan siksi, että suomalaiset virkailijat eivät tosiasiassa tiedä mistä maasta tulijat tulevat;-)"

No sitähän ei olisi edes vaikea selvittää, vaikkapa murteen perusteella. Vaikka onhan Helsinkikin aikamoinen sulatusuuni nykyään, niin kyllä minä ainakin tiedän kuka on Savosta ja kuka Turusta ihan puheen perusteella... :D

Eero Mattila

- Etkö oikeasti näe mitään eroa siinä käykö Suomalaisessa sosiaalitoimistossa asiakkaana suomalaisella sosiaaliturvatunnuksella varustettu kantasuomalainen vai nimetön, iätön ja osoitteeton laiton maahanmuuttaja.

-> lain mukaan suomalaiselle kuuluu suomalainen sosiaaliturva ja laittomalle maahanmuuttajalle maasta poisto.

-> Suomalaisen ulkomailla oleilu itse ansaittujen rahojen kanssa on aivan eri asia kuin ulkomaisen oleilu Suomessa suomalaisen sosiaaliturvan varassa. Vai luuletko, että tämä on joku vaihto-oppilassysteemi? Suomalaiset vievät mukanaan rahaa halvempiin maihin ostaessaan siellä erilaisia palveluita, nämä ulkomaiset "elintasopakolaiset" käyttävät täällä Suomessa suomalaisten verovaroja. Ero on aika päätä huimaava ja näiden asioiden rinnastaminen toisiinsa siksi kovin outoa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #17

Itse otit asian puheeksi ja minä esitin kysymyksen, että onko se jotenkin hyväksyttävämpää jos suomalainen, oman sosiaaliturvatunnuksen kanssa käyttää järjestelmää hyväksi? Ilmeisesti sinun mielestäsi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

Senhän pitäisi olla vielä pahempi juttu. Mikä kansallistunne se on joka ei velvoita mihinkään. Juu oikeistopopulistien kansallistunne.

Jaakko Paasonen

Eero Mattila on oikeassa,ja Lappalainen väärässä,kun rinnastaa totuuden ja siitä kirjoittamisen rasismiin.
Tavallaan Sini on oikeassa,mutta "unohti" tietysti mainita että myös
julkisuvakkiuteen liittyy mäntteys.;)

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Sinun onneksesi minä vihaan kaikkia ihmisiä tasapuolisesti - en edes pidä omista sukulaisistani ;) Misantropia taitaa kulkea geeneissä ;)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Koeta nyt mies päättää onko Sini oikeassa vaiko väärässä;))))))))))))

Jaakko Paasonen

Alsion aamupullo korkattu vai? Ja näemmä täysi möly päällä..vain siksi,että et tajua Sininkin voivan joskus olla.. osittain oikeassa.
Toisin kuin sinä.;-)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Suomalaiset eivät mene sosiaalihuoltoa rasittamaan vaan töihin. On aivan eri asia mennä töihin. Jokainen maa itse päättää haluaako työntekijöitä, jos haluaa se on hyvä tilanne molemmille.

Kaikissa maissa ei ole näin hyvää sosiaaliturvaa, jota tänne tullaan hakemaan. Kuinka paljon on työttömiä maahantulijoiden joukossa? Kuinka moni työllistyy maahanmuuttobisneksessä: tulkkeja ja muuta kivaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitä töitä Markus Pönkä Ruotsissa teki, pyydän kysyä. Entisenä ruotsinsuomalaisena tiedän tasan tarkkaan että työperäisen maahanmuuton rinnalla on koko ajan ollut juoppojen ja huumejengien ja pikkurikollisten tiivistä maahanmuuttoa Ruotsiin. Se oli hyvin kiusallista meille jotka muutimme rakkauden ja työn perässä.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eikös ne ottaneet Pönkän pikavauhtia kiinni ja palauttaneet Suomeen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Pönkä ehti asua Tumbassa tai Tullingessa niin kauan että naapurit ehtivät havainnoida hänet.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #10

Toistanpa kysymyksen: eivätkö ne ottaneet Pönkän kiinni ja palauttaneet Suomeen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Pönkä jäi kiinni kun julkaisivat kansainvälisen etsintäkuulutuksen kuvan kanssa iltapäivälehdissä. Pointti on että suomalaisille rikollisille on pitkään ollut tapana siirtyä Euotsiin tai sukkuloida maiden välillä. Myös pienemmille rikollisille kuin Pönkä.
Aivan todellisuuspakoisesti toistetaan mantraa että suomalaiset lähtevät vain töihin. Nuiva skene harrastaa disinformaation jankuttamista. Kts #7. Köpiksenkin suomalaiset pilviveikot olivat 70-luvulla se mitä suomalainen maahanmuutto yleisessä tietoudessa oli.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#8:
Eivät taida kuitenkaan esiintyä turvapaikanhakijoina.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

Ehkä Pönkänkin olisi pitänyt ilmoittaa papereiden kadonneen ja hakea turvapaikkaa?

Eero Mattila Vastaus kommenttiin #13

Juuri näin. Suomalainen turvapaikkasysteemi tarjoaisi hänen laiselleen uuden henkilöllisyyden ja rahaa käteen, koulutusta ja asunnon. Tarvitsee vain valehdella henkilöllisyys ja keksiä tarina henkilökohtaisesta vainosta.
- Suomalainen pakolaispolitiikka on täysin absurdi näytelmä. Ongelma ei niinkään ole pakolais -statusta hakevissa vaan suomalaisissa virkamiehissä/naisissa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Ja koska oma yhteiskuntamme on hiukan raistinen eikä mitenkään päin halua ulkomaista työvoimaa palkata, mutta oma kansakunta on sen verran laiska, ettei tiettyjä töitä haluta kantasuomalaisena edes tehdä...
Onneksi näitä työpaikkoja ei saada täytettyä, mutta vielä suurempi onni on, ettei kukaan ulkomaalainen tee niitä :D

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Pitäisi olla Laukallekin selvä kuvio, suomalaiset lähtevät nostamaan elintasoaan omalla työllään kun taas turvapaikanhakijat tulevat nostamaan elintasoaan meidän työllä eli jäävät sosiaaliturvan varaan.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

No onhan se vaikea tehdä töitä, jos ei töihin oteta. Kyyjärven Betset on palkannut kaikki riskit miehet sinne töihin - eivät ole sosiaaliturvan varassa ja tuskin kukaan haluaakaan sitä.
Tietysti meillä on loisia ihan omasta takaa, jotka eivät halua Kelaan kilpailua, koska rahatkin pitäisi aluksi antaa omille loisille, kuin muille :D

Tietysti, jos yhteiskunta on raisistinen, eikä palkkaa työtä tekevää, niin onhan sekin vaikeaa kun tämä maa tekee integroitumisen mahdollisimman vaikeaksi alkuunsa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Suomalaiseen yhteiskuntaan kun ei saisi missään nimessä ottaa elintasopakolaisia muista maista, mutta yllättäen unohdamme, että kuinka moni suomalainen asuukaan Suomen ulkopuolella elintasopakolaisena."

Suomessa ei ole työtä, elämme velaksi ja olemme kansakuntana yhden suurkaupungin kokoinen. Suomalaiset jotka ovat muuttaneet muihin maihin, joko saavat Suomesta eläkettä, tai ovat töissä. Tässä on iso ero. Tänne muuttavat joutuvat suurella todennäköisyydellä pitkiksi ajoiksi työttömyyskortistoon.

Vasta noin kolmen vuoden päästä he ovat yleensä siinä tilanteessa, jossa osaavat kieltä sen verran, jotta olisi jonkinlainen työllistyminen edes mahdollista. Siinä vaiheessa kilpaillaan suomalaisten kanssa työmarkkinoilla ja pitäisi olla se Suomen työmarkkinoilla kelpaava ammattitaito hankittuna.

Lainatun kommentin kirjoittaja ei ole aivan perillä realiteeteistä Suomessa. Tunnen hyvin maahanmuuttajien tilanteen. Olen etsinyt maahanmuuttajille kielikoulutusta ja työharjoittelupaikkoja ym. Lähiomaisenani on maahanmuuttaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset