Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

#Metoo

Viime aikoina uusi some-villitys #Metoo, missä naiset jakavat kokemuksiaan seksuaalisesta häirinnästä - loistava asia! 
Mutta yllättäen silti tämäkin asia jakaa Suomessa kansaa. Somessa on tietysti ihmisiä, jotka pitävät omana asianaan arvostella naista ja hänen kokemuksiaan. 
Somessa osa suomalaisista miehistä (kaiken ikäiset ja kaikista sosiaaliluokista), ovat kommentoineet, että naisen pitäisi miettiä kuinka pukeutuu, minkälaiselta näyttää, onko liian "tyrkky" eli seksuaalinen häirintä on näin ollen oma vika. 
Kuitenkin nämä samat miehet kauhistelevat sitä kuinka joissain kulttuureissa naiset pukeutuvat kokovartalokaapuihin ollakseen siveellisiä - sekin on väärin heidän mielestään. 
Vai onko nyt niin, että moni mies on salaa piilosovinistisika!? Joka mielellään pitää silmänruoasta kaupungilla ja jokainen nainen on lunttu, jos pukeutuu vähänkään paljastavasti ja näin ollen seksuaalinen häirintä on OK, koska nainen ilmeisesti haluaa sitä, mutta oma vaimo, muija tai tyttöystävä on sitten asia erikseen. Omassa suhteessa naisen rooli onkin olla tämän kyseisen miehen silmätikku, jota mies vahtii ja kontrolloi pukeutumisesta kaveripiiriin - samat säännöt eivät tietenkään koske miestä, koska sehän on naisen vika, jos mies ei haluilleen voi mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Olen miettinyt tuota, että miksi miehet reagoivat niin ärhäkkäästi tähän hommaan.. Niin olen tullut sellaiseen ajatukseen, että tässä jutussa vähän syyllisestään jokaista miestä, eikä miehet pysty puolustautumaan. Ja syyllisestään jokainen teko, jopa tahattomat baarissa pylly kosketukset..
Jokainen teko on yhtä paha kuin väkisin tissejen hankaus.. Vaikka teko olisikin todella eritasoista..

Ja kun miehiä syytetään hommasta, niin on olemassa miehiäkin jotka kokevat häirintää, (Itsekin vanhempien naisten vitsailua jne,) Mutta ei minua haittaa. Osaan ottaa sen vitsinä. Ja nämä miehet jotenkin unohdetaan/Syrjäyetään jutusta ja tästä tehdään vain naisiin kohdistuva ongelma.. Mies syyllinen----> nainen uhri asetelma..

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Itse otan vain kantaa siihen huomioon, miten olen huomannut miesten käyttäytyvän. Se että nainen asetetaan uhrin asemaan on jo valmiiksi huono juttu, mutta Suomestakin löytyy niitä miehiä, jotka pitävät sitä naisen omana vikana, jos nainen kokee seksuaalista häirintää.
Nainen joka taas ei ota uhrin asemaa ja saattaa käyttäytyä jopa uhmakkaasti, olla seksuaalinen olento ja pukeutua sen mukaan, on taas monen mielestä ansainnut sen mitä tilaa...

Miten päin vain nainen yrittää olla se on aina väärinpäin...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset