Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Luova kehitysapu?!

Eikö siitä ollu joskus muutama hallituskausi sitten puhetta, että kun alkoholiveroa nostetaan, niin kulutus ei vähene ja tuonti ei lisäänny merkittävästi...? Kannattaisiko nyt vähän syynätä niitä tilastoja kuluneilta vuosilta? Tietysti jos hallitus tarkoittaa, että 100 miljoonaa ohjataan muihin Balttian maihin, niin sittenhän tää käy ihan järkeen. Kyllähän entisiä Neuvostomaita voi näinkin avustaa, etenkin kun Suomen avoin avustus Kreikalle ei saanut niin positiivista vastaanottoa. 

Onneksi meillä on kuitenkin Arkadianmäellä rohkeita päättäjiä, jotka tietävät kuinka suomalaiset saadaan matkustamaan enemmän ja viemään rahat muualle. 

Tampereella baarissa eräs fiinimpi mies totesi minulle, "että kyllähän se olisi hienoa, jos Suomeen saataisiin alkoholittomia yökerhoja." 

Eiköhän niitä Alkoholivapaita bilepaikkoja olisi enemmän, jos niiden toiminta oikeasti kannattaisi.

Voidaan tietysti olettaa, että kun alkoholin kulutus vähenee (syystä tai toisesta), niin tilalle tulee muita aineita joilla pää saadaan sekaisin, suurimmasta osasta näistä aineista ei saada minkäänlaisia verotuloja, mutta niistä saadaan tehtyä sopiva lovi valtion kassaan, kun valtio elättää näitä "kriminaaleja" omissa laitoksissaan.

Totuus kun on, että ihminen on kautta aikain hakenut aineita, jotka laittaa pään sekaisin, ja tulee tekemään niin jatkossakin ja hallituksemme sahaa sopivasti omia jalkojaan poikki, kun jatkuva kieltäminen ja verojennosto saa sen (koulutetun osan ) kansasta lähtemään ulkomaille mikä ei heidän mielestään ole samanlainen Byroslaavi kuin Suomi. Ja toinen ikävä tosi asia on, että jos verotus nousee liian korkeaksi, niin kansa lähtee muualle

Toivottavasti meillä on ensi hallituskauden budjettiin varattu varat, joilla ostetaan tekoälyllisiä robotteja hoitamaan kohta eläkkeelle jäävän kansan työt. noin 60 000 uutta eläkeläistä varmasti tuntuu taloudessa - enkä usko että se on mitenkään hyvä tunne.

P.S.

Viime vuosina on ollut monia sloganeja; Suomi savuttomaksi 2030, Suomi alkoholittomaksi 2060, Suomi 100 vuotta.

Niin miten olisi vaikkapa tällainen slogan ensi vuodelle: Suomi autioksi 2117. Koska minusta vähän tuntuu siltä, että kun pitäisi juhlia 200 vuotispäivää Suomessa, niin täällä juhlivat vain villi pohjola ja muutama rikas keski-eurooppalainen metsästäjä.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset