Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Seksuaalirikollisen kastorointi, ratkaisu?

Just oli Iltasanomissajuttu kuinka nainen valehteli miehen raiskanneen hänet, mies istui syyttömänä  9kk vankilassa, kunnes nainen tunnusti valehdelleensa. Nainen ei pahemmin rangaistusta kärsi vaikka tuhosi toisen elämän - ei mahdu mun oikeustajun piiriin! 

Eli jos mieheltä olisi leikattu munat irti, Niin onko teillä ihmisillä niitä ehdotuksia kuinka menetellä tälläisessa tilanteessa, kun syytön onkin silvottu valtion toimesta? katsokaas, kun kastraatioon - manuaaliseen sellaiseen - ei ole parannuskeinoa (kemiallaisessakin kastraatiossa kehon oma hormonitoiminta voi vaurioitua iäksi.) ja siinä viedään samalla sukupuolihormonit joita keho tarvitsee toimiakseen kunnolla.   

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005952018.html?fbclid=IwAR0G8PEnELKVCFM6vcvLeL5E2wDandr_K6rLp2r84x_fueveCQYCsiqErS4

Toinen istui 6 vuotta syyttömänä... 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005930691.html

Ja sitten tullaan siihen halutaanko laki täysin mustavalkoiseksi: alaikäinen valehtelee ikänsä, ja sekstaa täysi-ikäisen kanssa, joten täysi-ikäinen kastoroidaan, koska hänestä on juuri sillä hetkellä tullut alaikäiseen sekaantuja??? 

Nainen käy vieraissa, mutta sitten valehtelee tulleensa raiskatuksi kun tulee katumapäälle, mies tuomitaan... Kastorointi?! 

Nainenkin voi raiskata miehen! Vai voiko miestä raiskata, kun eikös miehet aina halua kuitenkin? Ja miten naispuolisia seksuaalirikollisia pitäisi kohdella, olisi aika epätasa-arvoista jos vain miehiä silvottaisiin, mutta naista ei voi silpoa (poistaa esim munasarjoja ja kohtua... tai ommellaanko vaikka vagina umpeen?)

Olis oikeesti kiva kuulla ratkaisuvaihtoehtoja siihen, että oikeudessa syytön silvotaan ja asia tulee ilmi vasta jälkikäteen - Mielelläni kuulisin kuinka siinä tilanteessa sitten pitää menetellä... Tuskinpa kellään on mitään vedenpitävää ratkaisumallia... 

Ja lopuksi vielä se ultimaattinen totuus:

Raiskaukseen ei tarvita minkäälaisia ulokkeita, raiskauksen voi toteuttaa ilman sukupuolielinten yhtymistä.  Raiskaus on väkivaltaa ja toisen alistamista ja nokkimisjärjestyksessä paikannäyttämistä. Seksuaalisia tekoja voi toteuttaa ilman yhdyntää ja Kuka tahansa voi raiskata kenet tahansa. 

 

P.S.

En usko että kastorointi vähentäisi raiskauksia yhtään, mutta siitä voidaan nopeasti kehittää paljon muita ongelmatilanteita, joissa virheet ovat sitten suurempia ja niiden korjaaminen mahdotonta. 

Mutta tietysti, jos Suomessa alettaisiin jakamaan valtiollisia ruumiillisia rangaistuksia niin sitten oltaisiin taas yksi askel lähempänä juuri niitä valtioita, joista halutaan kovasti erottua mm. naisten oikeuksilla, sateenkaari-ihmisten suvaitsemisella jne. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kastroinnin ongelmat ovat hyvä huomio. Nyt jylläävään turvapaikkakeskusteluun se tietenkin suhteutuu siinä, että turvapaikanhakijan tai pakolaisen palauttaminen kotimaahansa on käytännössä lähes yhtä peruuttamaton asia kuin kastrointi.

Mainitsemassasi tapauksessa irakilaismies oli raiskannut 16-vuotiaan suomalaistytön. Paitsi että ei ollut. Tyttö seurusteli toisen irakilaismiehen kanssa, mutta oli harrastanut seksiä tämän kaverin kanssa, ja poikaystävä oli vaatinut rikosilmoituksen tekemistä.

Mies istui tuomiotaan 9 kuukautta. Nyt tehdyt lakiehdotuksen perusteella syytön mies oltaisiin jo ehditty palauttamaan kotimaahansa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Niin ja tälläiset ongelmat on hyvä tiedostaa, ennen kuin niitä valuvikoja lähdetään korjaamaan, ettei synny uusia vikoja tilkitessä vanhaa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

https://www.ihadcancer.com/h3-blog/10-27-2017/I-Ha...

"I recently read a post about a sex offender and a crime he had committed. A comment on the thread said that the punishment for this crime should be to "chop his penis off." This was, it seemed to be generally agreed, a suitable punishment for such an abhorrent crime: the worst penalty a man could receive, bar death itself. Others then agreed, and perhaps it was a mob mentality, but maybe it wasn't. I do not think many would disagree if you asked them on the street, to be honest.

For me and guys like me who live without a penis due to medical complications, this puts a bit of perspective on our place in a world that thinks of the penis as the ultimate source of masculine power and identity. Violently removing the penis for sexual predators would be done with the intention of taking away his power, of humiliating him, and of ensuring he never has sexual pleasure again.

But if the penis is defined as the only way men can access these aspects of humanity, we are tying a violent criminal punishment to a reality that good men already live with. We say they have no power, we humiliate them, and we claim they can not experience sexual pleasure. We invalidate their existence as men completely.

Men like me… we have battled through the worst trauma a man can face. We have fought chemotherapy, radiotherapy, lymphedema, cellulitis, infections, pain -- and that is just the physical battle. Yet our success, the"new home" we have made out of our bodies, if you like, is being compared to the most radical, cruel, extreme sentence being suggested to punish a sexual predator.

We exist in a world in which we are constantly surrounded by imagery and themes that reminds us that sex should be such a big part of all our lives. I hear things, see things, catch passing jokes, overhear conversations, so often referencing sex or the male form, and to me it's like hearing it on a loudspeaker. At one time, it would turn me cold and send a shiver through me, each time a reminder that this is a reality for me. Not only did I nearly die, but this is how I have to live. It's a hard balance to adjust to. Walking down the street, no one would have a clue, yet inside it can be torture. "

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset