Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Nainen ja Suomalainen kulttuuri

Nainen ja Suomalainen kulttuuri

Outi Mara, Joensuun kuntapoliitikko halusi puhua asiasta, mutta kun listasin muutamia suomalaisen kulttuurin ongelmakohtia, sain vastaukseksi häneltä: Suomi on aika monella mittarilla paras. -lauseen.

Eli niihin ongelmakohtiin ei siis kannata puuttua, kun olemme niin monella mittarilla paras?

Mihin Outi Mara sitten ystävällisesti sanoi, että minun pitäisi kirjoittaa blogi, niin hän voi tulla keskustelemaan asiasta.

---------------------------------------------------------

Mitä tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan suomalaisen kulttuurin naisesta?

1. Suomalainen nainen on vapaa pukeutumaan miten haluaa – paitsi että ei ole. Suomalainen mies kertoo hyvinkin nopeasti naiselle mitä mieltä on hänen pukeutumisestaan, onko se liian paljastavaa, houkuttelevaa, lutkamaista tahi, liian peittävää ja siveellistä. Suomalainen nainen, mihin tahansa vuoden aikaan, saa kohdata suomalaisten miesten huutelua kaduilla, vislataan perään ja jäädään tuijottamaan, tullaan tarjoamaan kyytiä ja hinkutetaan sillä autolla siinä kävelykadun vieressä siinä toivossa että lopulta se kyllästyy ja hyppää kyytiin autoon missä on jo kuskin lisäksi 3 muuta suomalaista miestä – Tämä ei siis ahdista suomalaista naista yhtään.

Meillä ei myöskään ole johtoasemissa ihmisiä, jotka arvottaisivat naisten pukeutumista, jos pukeudut liian paljastavasti ja huoraavasti, niin silloin ansaitsee saamansa huomion, ainakin Sysmässä.

Suomalainen mies ei myöskään arvosta jos nainen pukeutuu liian peittävästi tai käyttää huivia tai pitkiä vaatteita, ei ole kulttuurimme tapaista sellainen, kaikkien sinkkunaisten pitäisi pukeutua rinnat edellä. Mutta sitten kun olet suomalaisen miehen kanssa parisuhteessa, niin muista olla mahdollisimman seksitön, sillä jos pukeudut liian seksikkäästi, niin ainoa tarkoitus on pettää hyvin mustasukkaista miestä.

 

2. 2.6.2017 uutisoitiin siitä, että kaikkialla Suomessa poliiseilla ei välttämättä ole riittävää koulutusta kohdata seksuaalirikosten uhreja, siksi poliisi voi esittää hyvinkin epäsovinnaisia kysymyksiä ja täten syyllistää uhria tapahtuneesta. Eli siis vieläkin virkavalta syyllistää uhria, uhri ei välttämättä kerro rikoksista häpeän vuoksi, sen häpeän mitä saa osakseen kotona, kavereilta ja virkavallalta. Tähän saadaan ainakin muutos poliisin osalta vain kouluttamalla poliisia vähän paremmin, mutta tavallisen ihmisen ajatusten muokkaaminen pelkillä koulutuksilla on jopa näennäisesti turhaa… jos ne ulkomaalaiset eivät opi, niin kuinka tavallinen

suomalainen mies/nainen oppisi olemaan syyllistämättä uhria…

 

3. Suurin osa suomalaisista rikoksista pyörii intohimorikos nimikkeen alapuolella. Murhat ja tapot tehdään toisilleen mustasukkaisuudesta ja kateudesta. Entiset puolisot ovat Suomessa maailman sivun hakanneet ja tappaneet ex-vaimojensa uusia kumppaneita koska omistushalu on niin voimakas. Jos tätä ei vielä kunniamurhan puolelle voida laskea, niin kai se mustasukkainen mies jotain kunniaa suojelee yrittämällä estää kaikki naisensa uudet suhteet?

Myöskin suomalaisen naisen kohtaama perheväkivalta on Suomessa todella yleistä – vaikka nainenkin voi olla suhteen väkivaltainen osapuoli, niin suomalaisten miesten harjoittama väkivalta naista kohtaan on huomattavasti yleisempää kuin toisin päin.

Suomi on naisille EU:n toiseksi turvattomin maa - sisäministeri Mykkänen: ”Perheväkivallan osalta meillä on musta piste”. Uutinen 28.03.2018 Iltalehti.

Suomessa toki kohahdetaan heti, jos saamme kuulla kuinka ulkomaalainen on hakannut vaimonsa tai tyttöystävänsä, etenkin jos nämä ovat suomalaisia, mutta Suomella on pitkä perinne perheväkivallassa ilman mitään pakolaisaaltojakin.

Ylen selvitys paljastaa: Jopa kahdella kolmesta natsijärjestö PVL:n ja Soldiers of Odinin näkyvimmistä suomalaisjäsenistä on rikostaustaa. 3.12.2018.

Kyllä kai tätä asetelmaa pitää ymmärtää… suomalainen nainen kuuluu suomalaisen miehen kotona nyrkin ja hellan väliin, eikä sitä oikeutta haluta jakaa muille.

 

4. Suomalaisella naisella on oikeus omaan ruumiiseensa ja siihen liittyviin päätöksiin, Timo Soini, on ilmaissut kantansa naisen itsemääräämisoikeuteen – paitsi silloin kun kyseessä on abortti. Silloin naisella ei ole oman kehonsa itsemääräämisoikeutta tai ei ainakaan Soinin mielestä pitäisi olla. Meillä on siis kansanedustajia, jotka haluavat kieltää abortin ja nähdä naisen eräänlaisena synnytyskoneena. Aborttivastaisuus ei mitenkään ole kytköksissä esim. uskontoon, vaan sille löytyy ihan tieteellinen peruste, että naisen pitää synnyttää ja abortti on aina murha. Mistä joutuu vankilaan monissa muissa valtioissa.

Päivi Räsänenkin suosittelisi tytärtään pitämään raiskaajan lapsen, itse olisi pitänyt myös raiskaajan lapsen. Eli siis meillä on Suomessakin ihmisiä, jotka haluavat rajoittaa naisen oikeutta omaan kehoonsa – Kuinkas moni kansanedustaja nyt sanoisi näille raiskauksen uhreille, että ”onneksi olkoon teistä tulee äiti!” Vai vaikuttaako tähänkin tekijän kansallisuus, toisten raiskaajien lapsista tulee varmaan parempia kuin toisten?

 

5. Bonuksena; Naisen ja Miehen palkkatasohan on sama työstä riippumatta, ja nainen ei koskaan ole Suomessa kohdannut työsyrjintää esim. miehisillä aloilla, kuten raksalla tai sähköasentajana. Meillä suomalaisessa kulttuurissa ei enää ole vallalla käsitystä, että naisen paikka olisi kotona ja äitinä ja ainoat oikeat alat naiselle liittyvät kauneuteen ja hoivaan. Jätetään johtaminen miehille ja nainen kotiin.

 

Joten, näistä asioista ei siis kannata nyt puhua tai keskustella, kun olemme niin monella mittarilla paras? Kun omasta mielestäni meilläkin on kulttuuri hyvin patriarkaalinen missä monesti nainen nähdään vähäpätöisempänä kuin mies ja jos nainen kehtaa jättää äitiysvapaansa käyttämättä ja keskittyy töihin, hän sotii heti käsitystä sitä vastaan mikä on meidän kulttuurissa hyvän naisen merkki.

Tänne sopeutuminen on ehkä ollut liiankin helppoa, sillä emme ole pystyneet tiedostamaan edes oman kulttuurimme valuvikoja, joten kuinka kummassa ihanteiden noudattamisen vaatiminen onnistuisi ulkomaalaisilta, kun emme ole saaneet vielä hiottua omaa kulttuuriakaan siihen ihanteeseen mistä muille niin kovasti saarnaamme. 

Uutisiin linkkejä: 

https://yle.fi/uutiset/3-10534206 

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/perhevakivalta-suomen-sokea-piste-mykkanen-toisista-kulttuureista-tulevissa-perheissa-viela-korkeampi-kynnys-ilmoittaa/801268/

http://www.vaestoliitto.fi/parisuhde/tietoa_parisuhteesta/parisuhdevakivalta/vakivallan-yleisyys/

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201803282200842463

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/is-paivi-rasanen-ei-sallisi-aborttia-tyttarelleen-vaikka-raskaus-olisi-alkanut-raiskauksesta-radikaalifeministit-ovat-tehneet-naisille-karhunpalveluksen-rasanen-sanoo-uutuuskirjassaan/7151560#gs.7UoDQPoO

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e2d459ca-631e-46f6-bb79-54adbdfea794

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

No mutta hei Vivian, hienoa, että kirjoitit blogin. Mutta lähdetäänpä liikkeelle väitteestäsi "Eli niihin ongelmakohtiin ei siis kannata puuttua, kun olemme niin monella mittarilla paras?". Tämän kumosin jo keskustelussamme aikaisemmin. Tietenkin epäkohtiin tulee ja pitää puuttua. Mikään maa ei ole valmis, muistatko?

Kohta 1:
Jokainen nainen saa pukeutua, miten haluaa. Huutelijoita löytynee aina. Itse käytän vaatteita, tilaisuuden vaatimalla tavalla. Se, että ollaan kirkossa tai virallisessa tilaisuudessa, en itsekään pukisi päälleni mitään tissivakoa korostavaa. Sitä saa, mitä tilaa, myös pukeutuessa. Kun ollaan baarissa tms pukeutuminen voi olla erilaista, paljastavampaa, ehkä. Mutta silloinkin, en koe miesten tai naisten lähestymisyrityksiä noin, että jokainen on joku törkyehdottelija. Enkä ole koskaan saanut tuollaista palautetta, mitä ilmeisemmin olet itse saanut. "Meillä ei myöskään ole johtoasemissa ihmisiä, jotka arvottaisivat naisten pukeutumista, jos pukeudut liian paljastavasti ja huoraavasti, niin silloin ansaitsee saamansa huomion, ainakin Sysmässä." Sysmä on ilmeisesti ahdasmielinen paikka, en tiedä. Kyllähän vislailua ym ehdotteluja on tullut osakseni, mutta kaikesta tästä olen selvinnyt huumorilla tai puuttumalla epäasialliseen käytökseen tilanteessa. Joten meetoo sullekin vaan.

Kohta 2:
Uhrien vähättely on tietenkin asia, johon pitäisi puuttua. Ja samaa mieltä, että koulutusta poliisien ja virkamiesten joukossa pitäisi lisätä.

Kohta 3:
Perheväkivalta on perseestä. Siihen puuttumisen pitäisi on olla tiukempaa ja keinoja uhrien pelastamiseksi olla lisää. Myös naisten omaa vastuuta korostaisin tässä. Jos saa turpaansa kerran, tulee luultavammin saamaan toisenkin kerran. Jos itse antaa kerta toisen jälkeen anteeksi, pitäisi suhteesta lähteä? Entäs miehiin kohdistuva väkivalta kotona? Mitä itse ehdotat, että pitäisi tehdä?

Kohta 4:
Abortti on naisen oma asia. Olen useissa kirjoituksissa antanut huutia nimenomaan Soinille, jolla ei abortti asia kuulu pennin vertaa. Aborttia ei kuitenkaan saisi käyttää ehkäisykeinona.

Kohta 5:
Juuri facebookiin päivitin...."Kylläpä kakkaa taas puhutaan! Omalla kohdallani olen ITSE vastuussa urastani tai urattomuudestani. Itse olen halunnut lapsia ja 3 lasta saanut. Hyvinvointivaltio on mahdollistanut kaiken tämän. Joten kaikille ruikuttaville tutkijoille ja naisille, joiden mielestä naisen asema on SUOMESSA jotenkin rajoitettu....Katsokaa peiliin ja miettikää hetki. Jos haluat edetä uratykkinä, anna palaa. Jos haluat perheen, perusta perhe. Jos haluat molemmat, sekin on mahdollista. Lopettakaa se valittaminen, ottakaa vastuu omasta elämästä ja lakatkaa syyttelemästä muita omista valinnoistanne!"

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005968515....

Antaa palaa! Haluan kuulla, mitä olet mieltä?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

1. "Sitä saa, mitä tilaa, myös pukeutuessa." ja "Jokainen nainen saa pukeutua, miten haluaa." Eivät nyt ole ihan korrelaatiossa toistensa kanssa - minun mielestäni. Ja jotenkin tulee sellainen olo, että sulle on enemmän ok se että tämän kaiken tekee suomalainen mies - voin vaan kuvitella jos ulkomaalaistaustainen erehtyy vislaamaan kadulla naiselle jotain tai "catcalling"-termiä käyttäen huutelemaan.
Hyvä esimerkki tästä on se, että kerran baarissa ulkomaalainen mies puristi kaverini persettä, josta hän ilmoitti portsarille kovaan ääneen ja tää mies lensi ulos baarista, mutta kun vähän ajan päästä sellainen suomalainen mies teki saman, asia oli ihan fine, mitä itse en vielä tänäkään päivänä ole ymmärtänyt...
Mutta jokainen meistä saa itse päättää mikä on ahdistelua... välillä en vain ymmärrä kuinka se raja vaihtelee välillä hyvinkin radikaalisti.

3. Perheväkivalta Suomessahan on aina ollut hyvin kaksipiippuinen juttu. Vaikka molempien osapuolten vastuuta asiaan koko ajan korostetaan, niin edes kaikki naiset eivät väkivaltaisesta suhteesta osaa/pysty lähtemään, syitä on monia ja vaikka joku pystyisikin lähtemään, niin saattaa toinen osapuoli ilmestyä lähestymiskielloista sun muista huolimatta toisen kotioven taakse aseen kanssa.
Kuten myös sanon kirjoituksessa mieskin kohtaa perheväkivaltaa naiselta ja siittä päästääkin yhteen suurimpaan dilemmaan tässä yhteiskunnassa:
Mies joka hakkaa naistaan on huono mies, mutta mies joka antaa naisensa hakata itseään siinä puolustautumatta on myöskin huono mies ja tossun alla. Ja tälle asialle sitten muut naureskelevat eikä aina edes poliisi ota tosissaan jos mies tekee ilmoituksen perheväkivallasta.
"Vuonna 2005 parisuhdeväkivallan uhreja oli runsaat 2400. Naisia heistä oli noin 90 prosenttia, miehiä 10 prosenttia."
Eikös tässäkin jutussa pitäisi pystyä muuttamaan ilmapiiriä meidän kulttuurissa, missä nämä asiat otettaisiin todesta eikä asioita vähäteltäisi.
Erääsä ylä-asteen aivoriihessä erään opettajan kommentti sille, että kuinka perheväkivaltaa voitaisiin estää oli tämän suuntainen "eläinkunnassa laumaeläimet käyttävät väkivaltaa toisiinsa, joten miksi meidän pitäisi pyrkiä siitä eroon?"
Eli opettajamme yhteiskuntaopin tunnilla puolusteli väkivaltaa sillä, että sitähän esiintyy muuallakin ei vaan ihmisissä, niin miksi yrittää estää luonnollista tapahtumaa...
Ja kuten on huomattu, eipä sitä hirveästi yritetä kitkeä meidän kulttuurista, mutta rangaistuksia jaetaan kyllä.

4. Joksus aborttia halutaan käyttää ehkäisykeinona, joskus se on pakko. Ja kyllä tämä asia liittyy hyvin vahvasti uskontoon, kaikissa patriarkaalisissa uskonnoissa abortti nähdään pahana asiana, ja ehkäisy myös. On huvittavaa kuunnella niitä väitteitä, että tänne tulevat ulkomaalaiset olisivat jotenkin pahempia ajattelemaan naista vain synnytyskoneena, kun onnistuu se samanlainen ajatteu suomalaisilta itseltään, etenkin niiltä, jotka tunnustavat uskontoaan voimakkaammin kuin vain ne jotka käyvät kirkossa vain häiden ja hautajaisten aikaan.

5. Ai että, jos tilanne olisikin noin päin, että itse täällä syyteltäisiin omista valinnoista, lähinnä ne syytökset tulevat ulkopuolisilta tuomistijoilta. Suomalaisessa yhteiskunnassa vapaaehtoisesti lapseton nähdään kauhistuksena - tähän saatettaan painostaa monelta taholta, perhe ja ystävät, ja ne ihan ulkopuoliset tulevat kärkkäästi arvottamaan onko valinta nyt HEIDÄN mielestään oikea.
Edelleen Suomessakin ajatellaan, että kaunis nainen ei voi olla älykäs samaan aikaan, nainen joutuu todistamaan osaamistaan koko ajan miehisillä aloilla, ja jos hän tekee virheen niin se johtuu vain siitä, että hän nyt sattuu olemaan nainen.
Vieläkin naiselle saatetaan maksaa vähemmän palkkaa, koska ajatellaan että naisesta tulee pian vaimo ja äiti, ja hän jää kotiin kasvattamaan lapset ja ruokkimaan miehen. Ei naisen tarvitse tienata yhtä paljon kuin miehen, tulevaisuudessa mies on se joka hänetkin elättää.

Ja näistä asioista ei olla hirveästi päästy eteenpäin... Suomalaisessa kulttuurissa on siis paljon korjattavaa, etenkin naisen asemassa niin monella taholla.
Minusta se on yksinkertaisesti hiukan hullua vaatia naistemme syvää kunnioittamista, kun emme itsekään pysty siihen aina.

Mikään maa ei ole valmis, mutta ilmeisesti olemme aika lähellä maaliviivaa???

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

"Ja jotenkin tulee sellainen olo, että sulle on enemmän ok se että tämän kaiken tekee suomalainen mies - voin vaan kuvitella jos ulkomaalaistaustainen erehtyy vislaamaan kadulla naiselle jotain tai "catcalling"-termiä käyttäen huutelemaan." Älä oleta puolestani mitään! Aivan samoin olen suhtautunut kaikkiin, liian tungetteleviin miehiin.

Väkivaltaa en hyväksy keneltäkään. En mieheltä, enkä naiselta. En kotimaiselta, enkä ulkomaiselta. Siulla on ollut aikamoinen idiootti opettajana.

Ääriuskovaisuus on sairasta. Oli se kotimaista tai ulkomaista. En näe synnytyskoneena toimivien naisten eroa tässä. Meillä täällä päin esimerkkinä Herrankansalaiset. Lapsiluku 10-20.

Minusta jokainen nainen pääsee päämääräänsä tekemällä ahkerasti töitä päämääränsä eteen. Elämä on valintoja. Se oli pointtini tuossa. Itse olen kympillä onnellinen lapsistani, eivätkä he ole olleet este millekkään. Kyse on asenteesta. Jos taas uraan keskittyminen on jonkun juttu, onnea. Nyt kun omat lapseni ovat jo isompia, pystyn tekemään mitä vain. Tosin tein jo silloin ku olivat pieniä. Opiskelin ja kävin töissä. Joten kyllä asenne ratkaisee ja yhteiskunta mahdollistaa kuitenkin ison osan asioista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jokainen nainen saa pukeutua, miten haluaa."

Suomessa usein herkästi vanhemmat motkottavat teinitytöille esimerkiksi meikkaamisesta tai paljastavista vaatteista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #6

Eli suomessa ei naispuoliset pukeudu miten haluaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #8

Puhutko nyt lapsista vai aikuisista?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

Lähinnä 11-18v ikäisten pukeutuminen ja meikkaus joihin suomalaiset vanhemmat puuttuvat kulttuurisyistä että ei voi vapaasti pukeutua kuten haluaa. Meillä on kulttuurissa tämmöisiä juttuja että määritellään mikä on naiselle sopivaa pukeutumista ja sitä väännetään sitten teineille.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #14

Mara aikaisemmin omassa kommentissaan toteaa, että jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa, hän ei välttämättä tiedosta sitä, että myös suomalainen nuori teini/nainen voi myös kohdata oman vanhempiensa vihan jos pullikoi heitä vastaan...

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #15

Vihan? Montakos lasta siulla on? Tyttöjä vai poikia?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #16

Onneksi niitä on 0, en tekisi niitä edes vahingossa, tähän maailmaan, tässä maailman tilanteessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuli semmoinenkin jännä asia mieleen suomalaisesta kulttuurista, että meillä esimerkiksi jaotellaan miehiä ja naisia erillisiin vessoihin, uimahalleissa on erilliset saunavuorot ja jne.

Ei nyt välttämättä ole ongelmallinen asia mutta on selkeästi kulttuuripiirre.

Sitten jotkut neropatit elämöi siitä kun muslimit oli toivoneet johonkin uimahalliin kokonaan erillisiä miesten ja naisten uimavuoroja niin tässä sitten oli jokin ongelma.

Todellisuudessa miehillä ja naisilla ei tarvitse olla mitään "erillisryhmiä" ja tunnetuin esimerkki tästä on Rooman valtakunnan yhteiset kylpylät ja avo wc:t miehille ja naisille.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Siis kerrot segretaatiosta, paheksut sitä muiden paheksumana ja kuitenkin vastustat sitä itse. Selvä!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei minulla ole oikein mielipidettä siihen onko se hyvä vai huono juttu. Totean vain että Suomessa on tällainen kulttuuripiirre eikä se perustu mitenkään lakiin.

Sitten kun joku oli toivonut että löytyisi erillisiä uimahallivuoroja niin siitä nousi älämölö.

Nähdäkseni ilman syytä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #9

Suomalainen kultturipiirre? Muslimien omat uimavuorot?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #10

Uimahallin asiakkailta jotka olivat muslimeja, tuli toivetta että olisi mahdollisuus naisten ja miesten vuoroihin. Siitä sitten tuli jotain islam ulisemista.

Kun meillä nyt on muutenkin jaoteltu naisten ja miesten pukukopit, suihkut ja saunat että tällainen jaottelu ei ole mitenkään vierasta niin en nyt näe tässä mitään ongelmaa jos olisi joka myös viikolla "vain miehet" tai "vain naiset" vuoroja näiden sekauimavuorojen lisäksi.

Omasta mielestäni voisi lisätä myös vapaavuorot vaikka työttömille ja opiskelijoille jos tiedetään että on joitakin aikoja jolloin käyttöaste on hyvin pieni.

Eikös se uimahalli ole olemassa että palvelee asiakkaidensa tarpeita?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #12

Kokeileppa varata uimahalli omaan käyttöösi. Säännöllisesti. Mistä syystä tahansa. Onnistuuko? Sanon, että ei.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Miksi pitäisi omaan käyttöön?

Kyse oli miesten ja naisten vuorojen järjestämisestä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #10

Ei kun miesten omat uimavuorot. Minne menee vain miehet.

Tampere-talon remontin yhteydessä nousi hirveä kohu siitä että siellä on nyt sukupuolineutraalit vessat... Voi luoja! miehet ja naiset samassa vessassa, APUA.
Mun varmaan pitää tehdä valitus talonrakentajalle, ettei tähän taloon missä asun ole tehty jokaiseen huoneistoon kahta vessaa...
Pitää varmaan pyytää miespuolisia kevereit kusemaan purkkiin, kun en voi vessaan päästää :P

Suomalaisessa kultuurissa on eroteltu miehiä ja naisia toisistaan samalla tavalla kuin muissakin patriarkaalisissa kulttuureissa, ja kun sitä on yritetty jotenkin höllentää, niin nousee kauhea poru asiasta.

Osaatko edes vastata tähän, miksi meillä on erilliset pukkarit miehille ja naisille, mutta sitten joissain paikoissa esim. avantouinti paikat onkin vain yksi suuri sauna missä kaikki onkin taas alasti keskenään.

Ja miksi Suomessa miehiä ja naisia jaetaan omiin poteroihin, jos samaan aikaan täällä kauhistellaan sitä että joku muu valtio harjoittaa segregaatiota hiukan kovemmalla kädellä...?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #13

Meillä avantouintiseurassa istutaan uikkarit päällä.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #17

Ei kaikkialla, eikä kaikissa yleisissä sanunoissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset