Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Suomalaiset eivät ole tummia?

Perussuomalaisten nuorten Johannes Sipolan twiitti "Ei ole tummaihoisia suomalaisia" kuvastaa hyvin sitä rasismia joka asuu suomalaisessa yhteiskunnassa, varmaan meistä jokainen on edes joskus ajatellut rasistisesti, mutta ne jotka puhuvat rasismia vastaan leimataan oikeiston puolelta "suvakkihuoriksi" ja "isänmaan pettureiksi". 

Meilläkin on hallinto elimissä sellaisia ihmisiä, naisia ja miehiä, jotka esim. Toivottavat James Nikanderia (Musta Barbaari) palaamaan sinne missä on syntynytkin, kun hän kertoi minkälaista hänen äitinsä oli poliisilta saanut... Niin siis takaisin Turkuun muuttamista, missä hän on syntynytkin???

Tavallaan tämä on taas yksi niistä kohokohdista joissa olisi hyvä katsoa peiliin... 

Muistan hyvin sen, kun sain tänne Uuden Suomen Blogiin 2 viikon bannit siitä hyvästä, että kirjoitin satiirisen blogin siitä, että kuinka Suomessa ihmiset pysyvät onnellisina ja rasismi minimissään, mikäli ulkomailta adoptoitaisiin vain valkoisia vauvoja Suomeen, sillä Johannes Sipolan kaltaisten tyyppien olemassaolo mahdollistaa sen, ettei muun väriset lapset integroidu koskaan kunnolla suomalaiseen yhteiskuntaan, vaikka heidät oltaisiin tänne adoptiolla hankittu... 

Jälleen kerran Sipolan kaltaiset ihmiset toitottavat omaa totuuden pasuunaa somessa siitä, mikä on heidän mielestään suomalaista ja mikä ei... Samaan hengenvetoon kuitenkin monet näistä tyypeistä jaksavat ihmetellä sitä, miksi yhteiskuntaan integroituminen on niin vaikeaa muun värisille kuin valkoisille ja miksi ei-valkoiset nuoret radikalisoituvat muita helpommin. Ilmeisesti syy-seuraus suhdetta on vaikea nähdä?! Tai kovin helppo olla näkemättä, kun laittaa kädet korvilleen, sulkee silmänsä ja huutaa omia iskulauseitaan kritiikkiä kuulematta tai kuuntelematta.

Kuitenkin palatakseni siihen blogiin, mistä on aikaa melkein 5-vuotta, silloin itse sain todella paljon närkästynytttä palautetta mm. oikeistoihmisiltä (Jotka 5-vuotta sitten esittivät jo hyvin maahanmuuttokriittisiä näkemyksiä), että on julmaa olla adoptoimatta lasta vain perustuen tämän ihonväriin, mutta kuitenkin nämä samat ihmiset eivät usko tummiin suomalaisiin. Minusta se on hirveän ristiriitaista, mutta kai oikeistolla on joku logiikka asiassa, jota minä en vain näe... 

 

P.S.

Jos jollekin on vaikeaa hahmottaa, että tällä hetkellä "suurin osa" rasismin kannatuksesta liikkuu edelleen oikeiston puolella ja kokee tarvetta tarttua siihen, että olen tehnyt "kauhean virheen" yleistämällä koko oikeiston samaan syssyyn tässä blogissa, niin kommentti on huomioitu. Nyt voit siirtyä muualle kritismoimaan yleistyksiä muissa blogeissa :) 

 

 

 

EDIT: 10.40

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

En tiedä, mutta luulen että on olemassa etäinen mahdollisuus sille, että sinulle närkästynyttä palautetta antaneet "oikeistoihmiset" eivät välttämättä ole samoja kuin ne jotka eivät usko tummiin suomalaisiin.

Joku voisi vaikka olla sitä mieltä, että "oikeistoihmiset" on vähän karkea määritelmä luokitella ihmisiä tai tehdä olettamuksia heidän mielipiteistään.

Vähän kuin olettaisi ihmisen olevan tietynlainen vaikka, emmätiä, ihonvärin perusteella tai jotain?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Kuten kirjoitin; Sain paljon palautetta oikeistoihmisiltä... He eivät tietenkään olleet ainoat satiiriblogin kommentaattoreista, mutta silloin sain mm. lukea tulikivenkatkuista tekstiä Terhi Kiemungilta ja Marco De Witiltä, niin kyllä minä heidät oikeistoon lasken...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ahaa. Siis päättelyketjusi menee kutakuinkin: de Wit kirjoittaa jotain -> de Wit on oikeistoihminen -> Oikeistoihmiset ovat...

Mitenkäs tämä onneton logiikka eroaa siitä, että sanan "oikeistoihminen" tilalle laittaa vaikka sen ihonvärin?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Oikeisto" -sanaa ei pitäisi käyttää rasismin synonyymina. Ennen uutta istumisjärjestystä eduskunnassa RKP istui äärioikealla ja on profiloitunut puolueena hyvin maahanmuuttosuvaitsevana. Kokoomus on myös korostanut tarvetta maahanmuutolle.

Salattu rasismi on periaatteessa ymmärrettävää, jos puhutaan esteettisistä arvoista. Jokaisellahan on oma makunsa sen suhteen mikä silmää miellyttää. Sellaista rasismia ei vain kenenkään koskaan pitäisi tuoda julki. Se vastaan sitä, että taisteltaisiin subjektiivisen mittapuun mukaan rumia ihmisiä vastaa nimittämällä heitä rumiksi.

Joten hyvin ajattelematonta oli tuo persunuorten twiitti. Se osoittaa infantiilia asennoitumista: "Mä oon paljo kauniimpi ku sä!"

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Jos ihan rehellisiä ollaan niin ihmiset, joilla on lämpimän suklaanruskea iho, ovat paljon kauniimpia kuin me valkonaamat. Tämä siis on minun subjektiivinen mielipiteeni asiasta :)

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Ilmankos ulkomaalaisten raiskausrikosten tekijöiden puolustusasianajajat ovat lähes poikkeuksetta naisia. Kuten myös SPR:n vastaanottokeskusten vapaaehtoiset työntekijät.
Sitäkin minä olen ihmetellyt, että Suomessa vangit ovat pääasiallisesti miehiä, mutta vankilapsykologit, -lääkärit ja papit ovat naisia. Koska en ole nainen, en ymmärrä tätä logiikkaa. Mutta voisiko olla, että ”lämpimän suklaanruskeat” ihot ohjaavat ammatinvalintaa ja jos taustalla on vielä ”paha poika -oletettu”, ei voi olla tarttumatta tehtävään.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #31

Niin minkä takia yleensäkään hoiva-, empatia-, ja kuuntelytyössä on yleensä naisia? Miksi opettajat ovat yleensä naisia, tai tarhantädit, tai sairaanhoitajat, tai psykologit etc...
Kuule varmaan ihan siksi että meidänkin yhteiskunnassa on iskostettu se mentaliteetti että naiset tekee tietynlaiset työt ja miehet toisenlaiset... Jos haluat asiaan muutosta muuta yhteiskuntarakennetta.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Olemme päässeet sellaiseen hassuun tilanteeseen, että saamelaiset ovat etninen ryhmä, mutta suomalaiset eivät muka olisi etninen ryhmä erona Suomen kansalaisuudesta. Sitähän monet saamelaisetkin ovat.
Saamelaiset eivät ole mustaihoisia, joskin saattavat olla tummempia kuin suuomalaiset.

Voi myös olla sellaisia ymmärtämättömiä ihmisiä, jotka eivät erota suomalaisuutta etnisyytenä suomalaisuudesta kansalaisuutena. Suomenruotsalaisilla on tähän ihan omat sanansa: finne ei ole finlandssvensk.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Olemme päässeet sellaiseen hassuun tilanteeseen, että saamelaiset ovat etninen ryhmä, mutta suomalaiset eivät muka olisi etninen ryhmä erona Suomen kansalaisuudesta."

Missä on väitetty, että suomalaiset eivät ole etninen ryhmä? Eikö nyt lähinnä väitellä siitä, että millä etnisten ryhmien tunnusmerkeillä pitäisi olla yhteiskunnallisesti väliä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kangasluoma kuomoamassa saamelaisten erillisoikeudet?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Saamelaiset ovat suomalaisia.

Suomi on kansallisvaltio ja suomalaiset ovat sen kansalaisia.

Etnisiä ryhmiä varmaan savolaiset, saamelaiset, karjalaiset, venäläiset, romanit, hämäläiset jne.

Kannattaa tosin huomata, että Suomella on pitkä historia olla suuri ja autio alue mihin ollut vuosituhansien ajan uudisasutusta riistan houkuttelemana. Ihan sieltä vasarakirves kulttuurin ajoista saakka.

Etelä-Suomessa etniset ryhmät hävinneet ja sekoittuneet satoja vuosia sitten. Ihan siitä syystä että ollut voimakasta maahanmuuttoa Ruotsista, Virosta, Saksasta.. Siinä sitten välissä väestönvaihdos kasakoiden tekemänä ja sitten tullut tataareja, somaleita, irakista...

En oikeastaan tiedä monta sukupolvea pitää olla eristyksissä että tulee etninen ryhmä mutta ei siihen mene helposti kuin pari sukupolvea niin etninen ryhmä on sekoittunut.

Viimeisen 300v aikana Suomen alueella etniset ryhmät sekoittuneet tehokkaasti että ei silleen käytännössä erota hämäläistä ja ruotsalaista. Kielikin sama.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Sipolan mielestä ne tummaverikot saamelaiset tuskin ovatkaan suomalaisia... Hänen twiittinsä on hyvin yskiselitteinen, ainoastaan valkoinen arjalainen, blondi sisnisilmineen ja iho niin valkoinen että kesällä sellainen ihminen ilman paitaa aiheuttaa kirkkaudellaan auto-onnettomuuden, voi olla suomalainen...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Esim, minusta Johannnes Sipola ja kaikki etnorassitit ovat idiootteja. Minun vanhoimpia ystäviävi siinä syntyi mongoloidi geenillä silmiensä suhteen mutta on muuten tietysti 100% suomalainen. Joten uudestaan mielestäni tämä Johannes on idiootti kuten koko genrensä.

edit:

Jos minulla olisi valta erottaisin etnonatsin puolueesta oitis,

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Mitä mieltä olet yhteistyöstä EKREn kanssa?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Riippuu kokonaisuudesta, neuvottelutuloksesta. Mutta uudestaan minusta kaikki nämä etnonatsit pitäisi karsia perussuomalaisesta puolueesta, piste.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #13

Se ei siis haittaa, että EKRE on avoimen rasistinen ja etnonationalistinen? Yhteistyö käy vaikka pidät heitä idiootteina, joita ei pitäisi missään nimessä päästää edes puolueeseen. Minua kiinnostaa miten näin voimakkaasti eroavia näkemyksiä todella perusteellisesta yhteiskunnallisesta asiasta on mahdollisuus kuitenkin sietää?

Tai miltä se tuntuu, että Lapissa PerusNuorissa siedetään aika hyvin puheenjohtajan etnonationalistisia mielipiteitä? Niitä varmaan siedetään muuallakin puolueessa jonkin verran kun kovin moni ei eroa ole vaatimassa.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #14

Odotan neuvottelutulosta. Jos perussuomaiset ottavat etno-hitler suuntaa olen esimmmäisenä täällä kertomassa, kun suku, lapset ystvät ovat 100% vastaan etnorasisteja.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #15

Sitä oikeastaan tuolla Korpisen blogissakin kyselen, että missä se raja menee? Hän kirjoitti, että hyökkäyksiä ihonväriä kohtaan ei pidä suvaita mistään suunnasta mutta odottelen, että onko hänen mielestään EKREn kanssa toimiminen mikään ongelma. Sehän on kuitenkin teidän sisarpuolue.

Halla-Aho haukkuu omat etnonationalistit törkyturviksi mutta täysin kritiikittä onnittelee ja kehuu sisarpuolueen vastaavia ja toivoo yhteistyötä. Tästä on ulkopuolelta vaikea nähdä, että mikä tilanne puolueessa oikeastaan on.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #16

UUdestaan esi, minun lapseni ovat etnosuomalaisia jotka on kasvatettu täysin suomalaisiksi, Puoliksi orientaaleja. Heti kun tämä on vastaan jotain olen äärivttumaisena helnkilö tätä kommentoimassa eli Halla-ahp juu / ja puolue) etnonatsit eiei

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #17

Oli hieman epäselvä tuo lause mutta ymmärsinkö nyt oikein, että olet siis sanonut Halla-Aholle äärivittumaisesti, että etnonationalistisen EKREn ja Sippolan kanssa ei missään nimessä tehdä yhteistyötä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #18

Sanon että odotan nevottelujen lopputulemaa. Mutta jos nyt haluat puhua ryhmästä perussuomalaiset olen talouskonservatiivi, ateisti, sun muuta. Pieni ihminen jota ei haluta suututtaa esim. näissä etnojutuissa olen tarkkana mutta tähän asti ei ole huomautettavaa. Tai siis joo erottakaa nämä marginaalityypit.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Onkohan Sipola venäläinen itse?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuossa lienee kyse puhekielisestä ilmaisusta, joka täysin oikein muotoiltuna kuuluisi "suurin osa suomalaisista ei ole tummia". Epämuodollisissa tilanteissa tulee monesti vähän oikaistua ja sanottua vaikkapa, että "miehet ovat naisia pidempiä" tai "koirilla on neljä jalkaa", vaikka vastakkaisia esimerkkejä löytyy maailmasta vaikka kuinka paljon.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olet sitä mieltä, että ihmisen tumma väri on verrattavissa koiran epämuodostumaan/vammaan?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei, vaan tietenkin ihmisen pituuteen, höpsö.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä olen huomannut täällä puheenvuorossa, että rasismillekin on paljon puolustelijoita, en olisi sit kyllä uskonut, vaikka persuja täällä paljon onkin, tai ainakin persujen ihailijoita.

Kirjoittaa nämä ihmiset kyllä osaavat, mutta se teksti ei kyllä usein tule yläpäästä, ehkä sitten jostain muusta päästä.

Monta kommenttia on nytkin blogissani, jossa jankataan jotain ihmeellistä, mutta ei sitten suoraan uskalleta sanoa, että rasismista tuossa persunuorten tviitissä oli kyse.

Siitä voi vetää vain yhden johtopäätöksen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Taidat kuitenkin itse olla siinä blogissasi, se kovin jankkaaja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Reilu satatonnia veikkausvoittovaroja etsii kohta uutta omistajaa. Hyviä kohteita varmasti on riittämiin.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

"Meilläkin on hallinto elimissä sellaisia ihmisiä, naisia ja miehiä, jotka esim. Toivottavat James Nikanderia (Musta Barbaari) palaamaan sinne missä on syntynytkin, kun hän kertoi minkälaista hänen äitinsä oli poliisilta saanut... Niin siis takaisin Turkuun muuttamista, missä hän on syntynytkin???"

Minä puhuin nuorena tyttönä ruotsia linja-autoasemalla - Jotkut tyypit ilmoittivat että Suomessa puhutaan suomea ja että menehän takaisin sinne Ruotsiin (70-luvulla). Mainitsemasi ajattelutapa ei liity siten vain ihonväriin vaan yleisesti erilaisuuteen (olen pesunkestävä valkonaama). Minua ja lapsiani on ruotsin kielen takia Heinolassa haukuttu jopa mutakuonoiksi :) Terveydenhoitaja moitti 2 - 3 vuotiaita lapsiani siitä kun osasivat ruotsia paremmin kuin suomea (1989-1990) - He eivät silloin ymmärtäneet kaikkea mitä hoitaja sanoi.

Jostain syystä ihmiset vierastavat erilaisuutta, tämä koskee niin suomalaisia kuin afrikkalaisiakin. Afrikassa esim. albinolapsia (valkoinen iho) tapetaan vaalean ihonsa takia ja jos selviävät hengissä aikuiseen ikään asti, he joutuvat piileskelemään ja elämään yhteisön ulkopuolella.

Puhut siitä ettei tummaihoiset integroidu Suomeen. Olen eri mieltä, sillä tunnen inegroituneita mustia ihmisiä tekniseltä ja sairaanhoidon alalta. Mutta tietenkin huonot kokemukset suomalaisista vähentävät viihtyvyyttä ja koulutetut fiksut ihmiset saattavat muuttaa pois.

Ne muslimiyhteisöt, joissa vanhakantaiset perinteet kunniaväkivaltoineen, eivät helposti integroidu. Tämä ei koske kaikkia muslimeja vaan lähinnä ns. wahhabismiä/salafismia ja muita ääriajattelua kannattavia. Nämä ihmiset eivät halua integroitua.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

"Puhut siitä ettei tummaihoiset integroidu Suomeen."

Niin... se on mahdollista ettei integroitumista tapahdu, kun yhteisö mihin pitäisi integroitua on yksilöä kohtaan vihamielinen. Sitten näitä syrjäytyviä nuoria onkin helppo organisoida muihin yhteisöihin, esim. jengeihin tuntemaan yhteenkuuluvuutta.

Tietysti on niitäkin jotka eivät halua integroitua, mutta tässäkin blogissa viittaan lähinnä juurikin Sipolan twiittiin, "ettei tummaihoinen voi olla suomalainen", mikä on muutenkin tökerö ajattelutapa, kun missään ei ole koskaan määritelty suomalaisuuden määritelmää, ihan kantaväestöstäkin löytyy niitä tummia ja vaaleaverikköjä, jotka siis Sipolan mielestä pitäisi lajitella kahteen kastiin, oikeisiin suomalaisiin ja vääriin!?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuo mainos on kyllä törkeä. Tämä on siis Perussuomalaisten nuorten käsitys yhteisvastuusta, kulttuurien moninaisuudesta ja kansainvälisyydestä. Jo aiemmin etnonationalismilla huomiota herättänyt yhdistys käy nyt eurovaalikampanjaa avoimen rasistisesti. Asia ei kiinnosta mediaa tippakaan. Ei, vaikka kysessä on maan toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestö.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen samaa mieltä. Jo alkuperäinen EU:n mainos oli törkeän syrjivä ja perussuomalaiset nuoret tuunasivat sen törkeäksi toiselta kantilta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Millainen sen alkuperäisen mainoksen olisi pitänyt olla?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #37

Siinä varmaan olisi pitänyt olla naisettomia, vaaleaihoisia pilottitakkisia miehiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

BB-Tyrkkynen olisi varmaan tykännyt pilottitakkisesta miesparista joka on adoptoinut vauvan.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

No onneksi kuitenkin Halla-aho on tuominnut PSnuorten toiminnan... jotain positiivista asiaan, kun tukea ei sadakaan ylhäältä...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Halla-aho maksimoi persujen kannatuksen pitämällä monia hevosia valjastettuina. Tuomitsee kyllä, mutta antaa äänten virrata sillekin taholle edelleen. Soini tosin kompastui Halla-ahon kohdalla samaan toimintatapaan. Saapas nähdä kuinka Halla-aholle käy.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Kommenteista päätellen pitää siis todeta että Suomeen saa ja pitää vastaisuudessakin adoptoida kaikenvärisiä lapsia ja rasismiin puuttua... vaikka koko ikänsä Suomessa kasvanut, suomea puhuva, suomenkansalaisuuden saanut adoptiolapsi välillä kohtaisikin Sipolan kaltaisia rotukiihkoja, jotka tekevät kaikin puolin adoptiolapsen elämästä vaikeaa...

Hyvä tietää että ollaan samalla kartalla.

anita frisk

En ole koskaan kuullut kenenkään pitävän suomalaisten ulkomailta adoptoimia lapsia minkäänlaisena ongelmana, päinvastoin, oli ulkonäkö miten suomalaisesta poikkeava tahansa. Tilaston 2017 mukaan kansainvälisiä adoptioita tehtiin 104 kpl, eniten Etelä-Afrikasta (21), Thaimaasta (18) ja Kiinasta (14), loput 51 sitten muista maista joten kansallisuuksien kirjo on todella laaja. Eivätköhän nämä suomalaiset adoptoijat kasvata lapset suomalaiseen kulttuuriin - harvallapa taitaa olla kykyä tai edes intressiä kasvattaa lasta esim. kiinalaiseen kulttuuriin.

Törkeyksiä huutelevia idiootteja on maailma pullollaan. Veikkaanpa että naiset saavat huomattavasti enemmän törkyä niskaansa kuin erinäköiset - ihan kaikenvärisiltä, ainoa yhdistävä tekijä on huutelijan sukupuoli.

Toimituksen poiminnat