Kylmät ja Kuumat puheenaiheet. Asiaa sieltä ja täältä.

Uusia kohteita Valviralle

Valvira, se suomalaisten tukipilari, joka valvoo ettei suomalainen uskossaan valtiota kohtaan horju, se jonka tehtävä on varjella suomalaisia monilta vaaroilta; kuten siltä, että juuri pyydettyä kalaa ei saa ravintola saa ostaa kalastajalta suoraan laiturin nokasta, koska kala ei ole käynyt läpi kylmäkatjua joten sen tuoreudesta ei ole varmuutta; Tai että Veta-juusto nimitys on aivan liian lähellä Feta-juustoa, joten Veta on vaihdettava, ette suomalainen kuluttaja tästä hämmenny liikaa...

Viimeksi kun otin Valviran toimintaan kantaa, niin pyysin virastoa ystävällisesti ottamaan yhteyttä Englannin hallintoon ja vaatimaan vaihtamaan Salmon-sanan joksikin muuksi, sillä sana on aivan liian lähellä Salmonella-sanaa ja tästä voi joku suomalainen hämmentyä ja hänen koko elämänsä kärsiä siitä.

Nyt ollaan taas ihmetelty tätä Valviran ja Suomen poliitikkojen lainsäädännön taitoja, kun suomalainen osaaminen ja menestys palkitaan maailmalla, niin kuluttajalle asiasta ei saa kertoa, tai näitä voiton hetkiä markkinoida, ettei heikko kansa sorru... tai sellainen kuva ilmeisesti meistä on kansana, kun se jonkinlainen itsemääräämisoikeus on lähes kokonaan holhousvaltion valvottavana. 

Eli kun tästä kohusta ollaan päästy joskus yli, niin ajattelin kertoa Valviran virkailijoille, että tässä olis heille lisää tekemistä, jos aika virastossa käy tylsäksi: 

1. Liköörikonvehdit/pussit pitää siirtää pois karkkihyllyistä ja laittaa muiden alkoholituotteiden viereen kaupoissa.

1.2. Pussin sisällöstä 2,8% on alkoholia, mutta silti monet kaupat myyvät tätä tuotetta asiakkaille kysymättä henkkareita, toisin kuin jos vappusiman ostajaa epäilleen alaikäiseksi, niin 0,8% alkoholia 1,5L pullosta on hirvitys.

3. Kaikenlainen alkoholimainonta kuluttajalle pitäisi kieltää. Valvira ei ole ottanut kantaa siihen, että Alko itse mainostaa itseään mm. Facebookissa, missä myös nuoriso liikkuu, myös kaikki lehtiartikkelit alkoholiin liittyen pitäisi kieltää kuluttajan suojelemiseksi. Iltalehti on viimeaikoina tehnyt jutun mm. Glögiskumpasta ja Arctic Ginistä.

4.Ammoniumkloridi pitää kieltää, tuntuu hullulta että samaan aikaan kun alkoholi on koko ajan Valviran hampaissa, niin Ammoniumkloridia saa myydä erillaisina annoskokoina, vaikka Valviran luulisi tietävän mitkä haittavaikutukset tällä aineella on yhteiskunnan terveydelle, niin siihen puuttumista ei siis ole nähty tarpeelliseksi? 

5. Suurissa kaupungeissa vaarallinen katupöly aiheuttaa vuosittain mittavia terveyshaittoja suomalaisille, Valviran pitäisi tehdä jonkinlainen asetus siis suuriin kaupunkeihin, että niiden keskustat on joka päivä kesän aikana kasteltava, ettei terveydelle vahingollinen katupöly leviä. 

Niin että jos Valvirassa on tylsää, niin tässä muutama uudistuksen kohde. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat